Αθήνα
+25°C
Ηλιοφάνεια

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

«Σαΐτα» καλύπτει απόσταση 15.000 χλμ

Posted by ola-xima  |  1 comment


H απόσταση από την Γερμανία έως την Αυστραλία είναι περίπου 10.000 μίλια. Αυτό φαίνεται αρκετά μακριά για να πετάξει ένα χάρτινο αεροπλάνο. Αλλά μάλλον δεν είναι τόσο δύσκολο, αν στείλεις..

..εκατοντάδες από αυτά σε ύψος 20 μίλια.
Η Samsung σε μια προσπάθεια να αποδείξει ότι οι κάρτες της μνήμης είναι ανθεκτικές αρκετά για όλες τις ανάγκες , υποστήριξε την εκτόξευση 100 χάρτινων αεροπλάνων από ένα μπαλόνι ηλίου από ύψος 122.000 πόδια στην Γερμανία. Σε κάθε αεροπλάνο το φορτίο ήταν μια κάρτα μνήμης, και η ελπίδα ήταν ότι οπουδήποτε το αεροπλάνο θα προσγειωνόταν, κάποιος θα έπαιρνε την χρησιμοποιούσε την κάρτα και θα δήλωνε που βρέθηκε το αεροπλάνο. Και θα κρατούσε και την κάρτα!
Τα αεροπλάνα εκτοξεύτηκαν στις 17 Ιανουαρίου και μέχρι τώρα, υπάρχουν προκαταρκτικές αναφορές ότι υπήρξαν προσγειώσεις στην Αυστραλία, την Νότια Αφρική, την Ρωσία, Τον Καναδά και ακόμη και στην Αμερική.
Αν και το εγχείρημα ονομάζεται “Project Space Planes” (Εγχείρημα Αεροπλάνων στο διάστημα), δεν θα κάναμε την δουλειά μας σωστά αν δεν αναφέραμε ότι το ύψος των 122.000 ποδών τεχνικά δεν είναι διάστημα. Τα γενικά αποδεκτό όριο που ξεκινάει το διάστημα είναι 62 μίλια ή 327.000 πόδια. (το ύψος που πρέπει να ταξιδέψεις με τροχιακή επιτάχυνση για να κρατηθείς μετέωρος.
Ακόμη και αν δεν είναι αληθινά αεροπλάνα από το διάστημα, 23 μίλια δεν είναι άσχημα για ένα σωρό από μικρά αεροπλάνα φτιαγμένα από χαρτί, και αν οι αναφορές για το πόσο μακριά έφτασαν επαληθευτούν, αυτό θα είναι ένα επικό ταξίδι.
Δείτε το παρακάτω βίντεο.



Πηγή:sarotiko

Kάντε Like στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

5:14 μ.μ. Share:

1 σχόλιο:

  1. Πολύ ενδιαφέρον άρθρο και χαίρομαι που έγινα αναγνώστης σου . Κουραστήκαμε πια με την πολλή ειδησεογραφία.Έχεις πολλές και καλές αναρτήσει τόσες που δεν ήξερα από που να ξεκινήσω. Αυτή όμως μου τράβηξε το ενδιαφέρον. Καλημέρα και καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λάβετε ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συμπληρώστε το email σας...


back to top