Αθήνα
+25°C
Ηλιοφάνεια

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

19χρονη τρώει… σαπούνι!

Posted by ola-xima  |  No comments


Προκλήθηκε εξαιτίας του στρες
Παρά τις προειδοποιήσεις των γιατρών ότι ο εθισμός της μπορεί να τη σκοτώσει, η 19χρονη Tempestt Henderson από τη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών, δε μπορεί να σταματήσει να τρώει… σαπούνι!..

Σε μια εβδομάδα η νεαρή κοπέλα μπορεί να φάει μέχρι και πέντε μπάρες σαπουνιού, καθώς και απορρυπαντικό πλυντηρίου σε σκόνη. «Θυμάμαι την πρώτη φορά που έβαλα τα δάχτυλά μου μέσα σε απορρυπαντική σκόνη» εξομολογείται η Tempestt «έβαλα τη σκόνη στη γλώσσα μου και ήταν τόσο γλυκιά και αλμυρή μαζί, που εθίστηκα από τη πρώτη στιγμή».

Αν και γνωρίζει πολύ καλά πως είναι επικίνδυνο να τρώει σαπούνι, η 19χρονη φοιτήτρια νοσηλευτικής, αγνοεί όλα τα σημάδια που βρίσκονται πάνω στο κουτί, μόνο και μόνο για να γευτεί έστω και λίγο από την αγαπημένη της κακή συνήθεια.


Όταν βρίσκομαι στο μπάνιο, μου αρέσει να κάνω πολύ σαπουνάδα και μετά να γλύφω τις φυσαλίδες. Και καθώς το σαπούνι συρρικνώνεται, κόβω ένα μικρό κομμάτι από το σαπούνια και το καταπίνω. Είναι θεϊκό!» λέει η Tempestt που από τη πρώτη στιγμή που θα σηκωθεί το πρωί, μόνο της μέλημα είναι να κατευνάσει την εξάρτισή της.

Έπειτα από περίπου έξι μήνες που τρώει σαπούνι, η 19χρονη κοπέλα, αποφάσισε να ζητήσει τη βοήθεια κάποιου ειδικού γιατρού. Οι εξετάσεις έδειξαν ότι πάσχει από μια σπάνια ανωμαλία που ονομάζεται PICA, και σύμφωνα με τους γιατρούς χαρακτηρίζεται από την τεράστια όρεξη για κατάποση ουσιών που δεν έχουν καμία θρεπτική αξία.



Πολλοί που διαθέτουν παρόμοια ανωμαλία συνηθίζουν να τρώνε μέταλλο, κέρματα, κιμωλία, μπαταρίες, ακόμα και οδοντόβουρτσες! Αυτό προκαλείται από την ανεπάρκεια σιδήρου στον οργανισμό, κάτι που εξηγεί και την ακατανίκητη όρεξη που έχουν οι έγκυες γυναίκες για άνθρακα.

Σύμφωνα όμως με τους γιατρούς, η κατάσταση αυτή προκλήθηκε στην Tempestt από το στρες. Τα πράγματα δυσκόλεψαν πολύ για την κοπέλα όταν το αγόρι της, της ανακοίνωσε ότι θα έπρεπε να χωρίσουν για να πάει να σπουδάσει σε πανεπιστήμιο του Κάνσας.


Μετά από μια φαρμακευτική αγωγή που της έδωσε ο γιατρός, η Tempestt δεν λαχταρά το σαπούνι όπως παλιά. Μάλιστα προσπαθεί να αποφεύγει να έρχεται αντιμέτωπη με τέτοιου είδους απορρυπαντικά, ενώ πλέον στο σπίτι χρησιμοποιούν υγρό σαπούνι, κάτι που δεν δελεάζει τη κοπέλα.

Πηγή:sarotiko

Kάντε Like στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

8:48 μ.μ. Share:

0 σχόλια:

Λάβετε ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συμπληρώστε το email σας...


back to top