Αθήνα
+25°C
Ηλιοφάνεια

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Λαβράκια και στις ΔΟΥ κατοίκων εξωτερικού - 382 φοροφυγάδες με χρέη 5,8 εκατ. ευρώ έκαναν τους... κινέζους!

Posted by ola-xima  |  No comments


Aπό αυτούς, 62, με ΕΤΑΚ άνω του 1 εκατ. ευρώ, είτε δεν έκαναν καθόλου δήλωση, είτε τα δηλούμενα εισοδήματα τους είναι μικρότερα των 20.000 ευρώ..
Πιο αναλυτικά, σε ελέγχους της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών στους οφειλέτες της Δ.Ο.Υ. Κατοίκων Εξωτερικού με στοιχεία περιουσιολογίου, εντοπίστηκαν 382 οφειλέτες με ληξιπρόθεσμες οφειλές συνολικού ποσού 5,8 εκατ. ευρώ και ακίνητη περιουσία ανά την επικράτεια αντικειμενικής αξίας 283,8 εκατ. ευρώ.

Αν δεν εξοφλησουν τις υποχρεώσεις τους έως τις 4/03/2011 τοτε  θα δρομολογηθούν κατά προτεραιότητα διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης των οφειλών αυτών συμπεριλαμβανόμενου και του πλειστηριασμού, για όσους δεν θα ανταποκριθούν στην πρόσκληση.

62 δεν έκαναν δήλωση ή δήλωναν εισοδήματα κάτω των 20 χιλ. ευρώ

Από διασταυρώσεις που έγιναν τα τελευταία τρία χρόνια από τους 382 οφειλέτες οι 170 δεν έχουν δηλώσει εισοδήματα υποκείμενα σε φορολόγηση το διάστημα 2008-2010, ενώ επί 77 φορολογουμένων με αξία ΕΤΑΚ άνω του ενός εκατ. ευρώ οι 62 είτε δεν υποβάλλουν δήλωση, είτε τα δηλούμενα εισοδήματα τους είναι μικρότερα των 20.000 ευρώ.

Τα στοιχεία αυτά, τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ, παραπέμπουν σε εκτεταμένη παράλειψη υποβολής δηλώσεων από μέρους των υπόχρεων και εκπλήρωσης των υποχρεώσεων τους, γι' αυτό και θα διενεργηθεί διευρυμένος έλεγχος στους φερόμενους κατοίκους εξωτερικού για να διερευνηθεί η παραβατικότητα αυτής της ομάδας φορολογουμένων και να τους επιβληθούν οι νόμιμες κυρώσεις.

Φόροι κληρονομιάς: 189 δεν είχαν υποβάλει Ε-9

Τέλος, όπως είχε ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών στις 12 Οκτωβρίου 2010 από διασταύρωση οφειλετών με χρέη από φόρους κληρονομιάς άνω των 10.000 ευρώ έκαστος, είχαν εντοπιστεί 581 οφειλέτες με ληξιπρόθεσμες οφειλές συνολικού ύψους 22,3 εκατ. ευρώ, οι οποίοι δεν εμφανίζονταν κάτοχοι ακίνητης περιουσίας στο περιουσιολόγιο του ΤΑΧΙS ή η ακίνητη περιουσία τους ήταν μικρότερης αξίας από την οφειλή τους από τον φόρο κληρονομιάς.

Για τους οφειλέτες αυτούς συνεχίζονται οι διασταυρώσεις μέσω των Δ.Ο.Υ. των κληρονομούμενων, προκειμένου να εντοπιστούν τα κληρονομιαία ακίνητα από τις αποδοχές κληρονομιάς και να επιβεβαιωθεί η ύπαρξη των ακινήτων.

Από τους 242 οφειλέτες που έχουν μέχρι σήμερα ελεγχθεί προέκυψε ότι 189 οφειλέτες δεν έχουν υποβάλλει δηλώσεις Ε-9, παρότι είχαν σχετική υποχρέωση και ως εκ τούτου δεν έχουν υπολογιστεί και οι τυχόν αναλογούντες φόροι επί της ακίνητης περιουσίας τους. Οι έλεγχοι συνεχίζονται μέχρι να εξαντληθεί ο αριθμός των εντοπισθέντων.

Το υπουργείο Οικονομικών καλεί τους φορολογούμενους που δεν έχουν υποβάλει δηλώσεις Ε-9 ή έχουν υποβάλει ανακριβείς δηλώσεις αποκρύπτοντας ακίνητα, να προχωρήσουν στην άμεση υποβολή όλων των εκπρόθεσμων δηλώσεων και τροποποιητικών αυτών, εξοφλώντας ταυτόχρονα όλες τις υποχρεώσεις τους που πηγάζουν από αυτές. Σε περίπτωση μη ανταπόκρισης τους, η διενέργεια ελέγχου σε αυτούς θα γίνει κατά προτεραιότητα. Για τις περιπτώσεις που εντοπίστηκαν μη δηλωθέντα ακίνητα, θα κινηθούν κατά προτεραιότητα διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης, συμπεριλαμβανόμενου και του πλειστηριασμού.

 Πηγή:newsit

Kάντε Like στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

5:18 μ.μ. Share:

0 σχόλια:

Λάβετε ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συμπληρώστε το email σας...


back to top