Αθήνα
+25°C
Ηλιοφάνεια

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Η Ελλάδα διεκδικεί μερίδιο από τα 4,5 εκατ. τουρίστες που δεν θα πάνε Αίγυπτο και Τυνησία

Posted by ola-xima  |  No comments


Περίπου 4,5 εκατομμύρια τουρίστες είναι πολύ πιθανό να αναζητήσουν εκτός Αιγύπτου και Τυνησίας προορισμούς για τις ..
καλοκαιρινές διακοπές του 2011.

Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, θεωρώντας ότι μερίδιο των τουριστών που δεν θα επιλέξουν την Αίγυπτο θα κατευθυνθεί και στον ελληνικό προορισμό. Ωστόσο, επισημαίνει ότι λόγω έλλειψης στοιχείων δεν είναι δυνατόν να υπολογιστεί πόση ακριβώς θα είναι η πρόσθετη ζήτηση που θα προκύψει για τον ελληνικό προορισμό.

Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά οφέλη, υποστηρίζει ότι η μέση κατά κεφαλήν δαπάνη σε Αίγυπτο και Τυνησία επιβεβαιώνει ότι η πιθανή πρόσθετη ζήτηση για τον ελληνικό τουρισμό θα μειώσει ακόμα περισσότερο τη μέση κατά κεφαλήν δαπάνη στη χώρα μας που, έτσι κι αλλιώς, φέτος, λόγω των χαμηλών τιμών που έχουν δοθεί, δεν θα σημείωνε την καλύτερη επίδοσή της.

Περισσότερο από το 38% των αφίξεων στην Αίγυπτο και την Τυνησία πραγματοποιείται κατά τους μήνες Νοέμβριο - Μάρτιο, οι οποίες θα στραφούν σε άλλες αγορές εκτός Ελλάδος.

Στο μεταξύ, προσδοκίες ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των Κινέζων τουριστών δημιουργούνται μετά την έναρξη πτήσεων της Air China -με ενδιάμεσο σταθμό- από την Κίνα προς την Ελλάδα στις 11 Μαΐου. Με αφορμή το γεγονός, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδης είχε συνάντηση, με εκπροσώπους της εταιρείας.

Ο υφυπουργός αισιοδοξεί ότι πολύ γρήγορα η σύνδεση της Ελλάδας με την Κίνα θα πολλαπλασιαστεί και αντί για δύο πτήσεις την εβδομάδα μέσω Μονάχου, θα γίνεται απευθείας και σε καθημερινή βάση.

 Πηγή:sarotiko


Kάντε Like στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

12:21 μ.μ. Share:

0 σχόλια:

Λάβετε ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συμπληρώστε το email σας...


back to top