Αθήνα
+25°C
Ηλιοφάνεια

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Απόρρητο σχέδιο με νέες αυξήσεις προιόντων και μείωση των δημοσίων υπαλλήλων

Posted by ola-xima  |  No comments


Πρόκειται για μέτρα-κοστούμι για τη χώρα μας που θα εφαρμοσθούν το 2012 όπως αποφάσισε το Συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαικής Ένωσης...

Στο Ecofin τον Δεκέμβριο εκτιμήθηκε ότι η χώρα μας είναι εκτός στόχου για το έλλειμμα ενώ ταυτόχρονα ότι υπάρχει πολύ μεγάλη υστέρηση στα έσοδα και ο συνδυασμός αυτών των δύο μπορεί να τινάξει τον προυπολογισμό στον αέρα.

Για αυτό το λόγο το Συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαικής Ένωσης έστειλε ένα 16σέλιδο ''φιρμάνι'' στην κυβέρνηση με μέτρα για το 2012 που στοχεύουν στην αύξηση του ΦΠΑ με αλλαγές συντελεστών αλλά και μαχαίρι στον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων.

Το πρώτο πράγμα που θα εφαρμοστεί θα σχετίζεται με το ΦΠΑ αρκετών προιόντων, καθώς πολλά αγαθά και υπηρεσίες θα υπαχθούν από μειωμένο σε κανονικό συντελεστή.
Ταυτόχρονα στα μη αλκοολούχα ποτά, όπως είναι τα αναψυκτικά, θα καθιερωθούν έμμεσοι φόροι με στόχο την εξοικονόμηση 300 εκατομυρίων ευρώ.
Επίσης σχεδόν σίγουρη είναι η επέκταση του φόρου στα ακίνητα με την επικαιροποίηση της αξίας τους.
Δεδομένο είναι επίσης πως ψάχνουν να βρουν τρόπους να περιορίσουν τους δικαιούχους του επιδόματος ανεργίας ενώ θα ''ψαλιδιστούν'' κατά 800 εκατομύρια οι κρατικές ενισχύσεις στις ΔΕΚΟ.

Όμως στα νέα μέτρα γίνεται σαφέστατη αναφορά και στον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων, τον οποίο θεωρούν απίστευτα μεγάλο για τις αντοχές της οικονομίας μας.

Για αυτό αναζητούν ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ τον περιορισµό του αριθµού των δηµοσίων υπαλλήλων, πέρα από το όριο του ''ένας εισέρχεται – πέντε φεύγουν''.

Ζητούν επίσης οι επιχειρησιακές συμβάσεις να γίνουν το ''Ευαγγέλιο'' στις εργασιακές σχέσεις, να παραταθεί η δοκιµαστική περίοδος για νέες θέσεις απασχόλησης, να καταργηθούν οι περιορισµοί στη χρήση προσωρινών πρακτορείων εργασίας, να απομακρυνθούν τα εµπόδια για τη µεγαλύτερη χρήση συµβολαίων ορισµένου χρόνου, να καταργηθεί η πρόβλεψη που καθιερώνει υψηλότερη ωριαία αµοιβή στους εργαζοµένους µερικής απασχόλησης και να επιτραπεί πιο ευέλικτη διαχείριση του χρόνου εργασίας, ακόμα και της µερικής απασχόλησης.

Πηγή:newsit

Kάντε Like στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

11:32 π.μ. Share:

0 σχόλια:

Λάβετε ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συμπληρώστε το email σας...


back to top