Αθήνα
+25°C
Ηλιοφάνεια

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Σφοδρή επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες και παγετό

Posted by ola-xima  |  No comments


Το νέο κύμα κακοκαιρίας θα "χτυπήσει" από το απόγευμα της Τετάρτης και από τα νοτιοδυτικά, όπου θα σημειωθούν καταιγίδες, πιθανώς ισχυρές κατά τη διάρκεια της νύχτας
Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός προβλέπεται με τοπικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 5 (-5) έως 9 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τοπικά τις πρωινές ώρες.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις και από το μεσημέρι τοπικές βροχές κυρίως στα νοτιοδυτικά. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν αργότερα στις νοτιότερες περιοχές οι οποίες τη νύχτα στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο πιθανώς να είναι ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν τη νύχτα στα ορεινά  Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με τοπικές νεφώσεις. Το απόγευμα οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές αρχικά στην Πελοπόννησο, το βραδύ στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια και τη νύχτα στη Θεσσαλία. Καταιγίδες από το βραδύ στα νότια και χιόνια τη νύχτα στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νοτιά τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μηδέν (0) έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Από το βραδύ ανατολικοί νοτιοανατολικοί με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος και από το απόγευμα νεφώσεις στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις οι οποίες το απόγευμα θα αυξηθούν και από το βράδυ θα σημειωθούν βροχές οι οποίες τη νύχτα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις οι οποίες από το βράδυ θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 1 (-1) έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη τα φαινόμενα θα ενταθούν με βροχές και καταιγίδες στην ανατολική και νοτια Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και μετά το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Στο βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά.

Χιόνι θα πέσει στα ορεινά και ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας, καθώς και σε περιοχές της Θεσσαλίας με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ στα δυτικά και βόρεια.

Την Παρασκευή αρχικά αίθριος θα είναι ο καιρός στα δυτικά και βόρεια και το απόγευμα θα σημειωθούν λίγες πρόσκαιρες χιονοπτώσεις ή χιονόνερο στη δυτική Μακεδονία.

Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες και χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και της ανατολικής στερεάς.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στην αρχή της ημέρας, αλλά σταδιακά θα ασθενήσουν.

Πηγή:newsit

Kάντε Like στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

1:26 π.μ. Share:

0 σχόλια:

Λάβετε ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συμπληρώστε το email σας...


back to top