Αθήνα
+25°C
Ηλιοφάνεια

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Γιατί το σεξ σας κάνει καλό

Posted by ola-xima  |  No comments


Γιατί σας αρέσει το σεξ; Καταρχήν επειδή είναι απολαυστικό. Υπάρχουν όμως και πιο σοβαροί λόγοι για να κάνετε σεξ. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία σας, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Το σεξ δεν είναι μόνο για διασκέδαση..
Τα οφέλη που προσφέρει την υγεία το σεξ εκτείνονται πολύ πέραν της κρεβατοκάμαρας. Το σεξ μπορεί να σας κάνει καλό με τρόπους που δεν μπορείτε ποτέ φανταστείτε.

Οι παρακάτω είναι μερικοί από τους λόγους για τους οποίους η σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί να σας βοηθήσει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και γεμάτη ζωή.

Ανακουφίζει από τον πόνο

Ένα από τα οφέλη του σεξ είναι η ικανότητά του να δρα ως παυσίπονο. Όταν κάνετε σεξ εκκρίνεται μια ειδική ορμόνη που ονομάζεται οξυτοκίνη και απελευθερώνονται ενδορφίνες. Αυτές οι χημικές ουσίες δρουν ως ένα παυσίπονο που μπορεί να διευκολύνει τον πόνο – από τα πάντα, από πονοκεφάλους και κράμπες μέχρι γενικότερους πόνους στο σώμα.

Μειώνει το στρες, σας βοηθάει να έχετε καλό ύπνο

Μετά από έναν οργασμό ένα έντονο κύμα ηρεμίας και χαλάρωσης σας διαπερνά και είναι μια φάση που μπορείτε να απελευθερωθείτε και να αφεθείτε. Μια έρευνα αποκάλυψε ότι οι άνθρωποι που κάνουν περισσότερο σεξ ανέφεραν ότι αισθάνονταν πιο άνετα και πιο ευτυχισμένοι και έμαθαν πώς να χειρίζονται το άγχος καλύτερα.

Πολλοί ανέφεραν ότι κοιμούνται πολύ καλύτερα κατά τη διάρκεια της νύχτας και αισθάνονται ζωντανοί και ανανεωμένοι όλη την ημέρα, ενώ μπορούν να χειριστούν ημέρα με την ημέρα το στρες πολύ πιο αποτελεσματικά. Μια άλλη μελέτη αναφέρει ότι αυτοί που είχαν συχνές σεξουαλικές επαφές είχαν καλύτερες αντιδράσεις στο άγχος από εκείνους που ασχολούνταν με άλλες σεξουαλικές συμπεριφορές ή απείχαν από το σεξ.

Έχετε καλύτερη απόδοση

Όταν αρχίζετε να ξυπνάτε, το αίμα σας αρχίζει να ρέει με ταχύτερο ρυθμό και κατά συνέπεια η ροή του αίματος στο σώμα σας αυξάνεται. Αυτό σημαίνει ότι αυτή η κυκλοφορία αίματος διαχέεται στο σώμα σας, γεμίζουν τα όργανά σας με μια υγιή δόση του οξυγόνου και αποβάλλονται τα απόβλητα του οργανισμού. Έτσι θα έχετε καλύτερη συνολική απόδοση.

Διατηρείστε σε φόρμα

Ο καθένας θέλει να έχει ωραίο σώμα, πολύ περισσότερο το συγκεκριμένο θέμα σας απασχολεί όταν είστε γυμνός στο κρεβάτι με τον/την σύντροφό σας. Το σεξ ανεβάζει την αυτοπεποίθησή σας, αφού σας βοηθάει να είστε καλλίγραμμοι και σε φόρμα. Επιπλέον η σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε θερμίδες, περίπου 150 θερμίδες σε μισή ώρα ή ακόμη περισσότερες όταν κάνετε άγριο σεξ.

Ενισχύετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα

Κάθε φορά που φθάνετε σε οργασμό, ενισχύεται μια ορμόνη που ονομάζεται DHEA ως απάντηση στη σεξουαλική διέγερση και την εκσπερμάτιση. Αυτή η υπέροχη ορμόνη μπορεί να τονώσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα, να βελτιώσει τις γνωστικές σας λειτουργίες, να κρατήσει το δέρμα σας υγιές και λαμπερό και ακόμη να λειτουργήσει ως αντικαταθλιπτικό.

Το σεξ μια ή δύο φορές την εβδομάδα έχει συνδεθεί με υψηλότερα επίπεδα ενός αντισώματος που ονομάζεται ανοσοσφαιρίνη Α (IgA), που μπορεί να σας προστατεύσει από τα κρυολογήματα και άλλες λοιμώξεις.

Κάνει καλό στην καρδιά

Το σεξ κάνει επίσης καλό στην καρδιά σας. Μπορεί να μειώσει την αρτηριακή σας πίεση. Επιπλέον οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι η σεξουαλική επαφή δύο ή περισσότερες φορές την εβδομάδα μειώνει τον κίνδυνο θανατηφόρου εμφράγματος κατά 50 % για τους άνδρες, σε σύγκριση με όσους έκαναν σεξ λιγότερο από μια φορά το μήνα. Μια άλλη καλή είδηση είναι ότι η συχνότητα του σεξ δεν σχετίζεται με το εγκεφαλικό επεισόδιο - όπως πολλοί μπορεί να ανησυχούν.

 Πηγή:men24

Kάντε Like στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

1:42 π.μ. Share:

0 σχόλια:

Λάβετε ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συμπληρώστε το email σας...


back to top