Αθήνα
+25°C
Ηλιοφάνεια

Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου 2011

Τρόικα : ''Ξεχάστε εργαζόμενοι τις υπερωρίες και συμβασιούχοι την μονιμοποίηση''

Posted by ola-xima  |  No comments


Αλλαγές στην εργατική νομοθεσία απαιτεί η τρόικα που βάζει αυστηρό χρονοδιάγραμμα για μειώσεις μισθών στις επιχειρήσεις και τροποποίηση του καθεστώτος για τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης, δηλαδή τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου και το ελαστικό ωράριο..


Σύμφωνα με το Βήμα το υπουργείο Εργασίας και η τρόικα κατέληξαν σε αλλαγές στην εργατική νομοθεσία όπου δεν καλύπτει όσα επιβάλλει η δανειακή σύμβαση.
Τέλη Μαρτίου εως αρχές Απριλίου θα έχει καταρτιστεί νομοσχέδιο που θα ρυθμίζει εκ νέου τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης, δηλαδή τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου και το ελαστικό ωράριο.
Ειδικότερα θα δίνεται στις επιχειρήσεις μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στη σύναψη συμβάσεων ορισμένου χρόνου, από το 18μηνο που ισχύει σήμερα, χωρίς τη μονιμοποίηση του εργαζομένου.
Θα αλλάξουν όμως τα πάντα και για τις υπερωρίες.Με τη νέα ρύθμιση θα αυξηθεί ο χρόνος εντός του οποίου θα εφαρμόζεται το ελαστικό ωράριο, δηλαδή η αυξομείωση, έτσι ώστε η ανταπόδοση του υπρωριακού χρόνου απασχόλησης να γίνεται στη διάρκεια ενός έτους και όχι στις 32 εβδομάδες που ισχύει σήμερα.
Πηγή:newsit

Kάντε Like στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

12:00 μ.μ. Share:

0 σχόλια:

Λάβετε ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συμπληρώστε το email σας...


back to top