Αθήνα
+25°C
Ηλιοφάνεια

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Ο Ερντογάν προσπαθεί να παίξει “ηγετικό” ρόλο στην Μεσόγειο

Posted by ola-xima  |  1 comment


Βρήκε ευκαιρία την κρίση και τις ταραχές στην Αίγυπτο για να παίξει ηγετικό ρόλο στην Μεσόγειο. Ο Ταγίπ Ερντογάν προσπαθεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη των συμμάχων του και να εμφανιστεί ως ο ειρηνοποιός που όμως θα βγει κερδισμένος μετά την κρίση και την πτώση Μουμπάρακ όταν αυτή έρθει

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκρινε ανεπαρκή την ανακοίνωση του προέδρου της Αιγύπτου Χόνσι Μουμπάρακ ότι θα παραμείνει στην εξουσία μέχρι τις προεδρικές εκλογές τον Σεπτέμβριο, δηλώνοντας ότι η άμεση αποχώρηση είναι η μόνη επιλογή που μπορεί ικανοποιήσει τις διεκδικήσεις του λαού του.

"Ο αιγυπτιακός λαός περιμένει μία πολύ διαφορετική απόφαση", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ερντογάν κατά την επίσκεψή του στο Κιργιστάν.

"Η σημερινή κυβέρνηση δεν εμπνέει εμπιστοσύνη ως προς τις δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις που ζητεί ο αιγυπτιακός πληθυσμός", είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προσθέτοντας ότι χωρίς την ανακοίνωση συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος, ο αιγυπτιακός λαός δεν μπορεί να ικανοποιηθεί.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας απηύθυνε έκκληση προς τον αιγύπτιο πρόεδρο να ακούσει τον λαό του και να ικανοποιήσει τις διεκδικήσεις του. Όμως αυτό που πραγματικά κρύβεται πίσω από τις δηλώσεις σύμφωνα με αναλυτές είναι οι βλέψεις που έχει ο Ερντογάν να γίνει ο κυρίαρχος της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Ξέρει πολύ καλά ότι μετά την πτώση Μουμπάρακ, οι αμερικανοί αλλά και οι υπόλοιποι σύμμαχοι θα αναζητήσουν νέο “παιδί” που θα κάνει τις ευκολίες τους στην περιοχή και ήδη προσπαθεί να πάρει βαθμούς εμπιστοσύνης.

Οι αιγύπτιοι διαδηλωτές απέρριψαν το χθεσινό διάγγελμα του προέδρου της Αιγύπτου Χόνσι Μουμπάρακ με το οποίο ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες προεδρικές εκλογές τον Σεπτέμβριο, ζητώντας την άμεση αποχώρησή του από την εξουσία.

Ο αιγύπτιος πρόεδρος υποσχέθηκε να εγκαταλείψει την εξουσία στις επόμενες προεδρικές εκλογές και στο μεταξύ να προχωρήσει σε συνταγματικές μεταρρυθμίσεις.

Πηγή:newsit

Kάντε Like στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

11:21 π.μ. Share:

1 σχόλιο:

  1. Είμαι Έλληνας και Χριστιανός αλλά που και που καλά είναι να παραδεχόμαστε κάποια πράγματα. Η άποψή μου είναι πως ο Ερντογάν είναι πανέξυπνος. Έχει φανταστική στρατηγική και δεν είναι τυχαίο που η Τουρκία αυτή τη στιγμή είναι μέσα στις πέντε δυνάμεις του κόσμου. Σίγουρα έχουν διαπράξει εγκλήματα στο παρελθόν, αλλά αυτό που μετράει είναι το παρόν. Μια χώρα από το πουθενά που ήταν πριν κάποια χρόνια (επί Τσιλέρ) να φτάσει στο σημείο να έχει αναπτυχθεί τόσο σύντομα σε τόσο μεγάλο βαθμό. Μην ξεχνάμε ότι αυτός ο άνθρωπος έχει όνειρα και όραμα για την χώρα του (όποιο και αν είναι αυτό) και γι' αυτό πάει μπροστά. Οι δικοί μας πολιτικοί δεν έχουν όνειρα και η χώρα μας μένει στάσιμη. Λείπει το Όραμα λοιπόν κατά την δική μου ταπεινή γνώμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λάβετε ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συμπληρώστε το email σας...


back to top