Αθήνα
+25°C
Ηλιοφάνεια

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Κίνδυνος πανούκλας από τη γάτα και το σκύλο σας!

Posted by ola-xima  |  No comments


Οι ιδιοκτήτες των κατοικίδιων ζώων έχουν μεγάλες πιθανότητες να κολλήσουν διάφορες ασθένειες, από σκουλήκια μέχρι βουβωνική πανώλη..

Από τις 250 γνωστές ασθένειες που μεταδίδονται από τα ζώα στον άνθρωπο, οι 100 συνήθως προέρχονται από εκείνα που φιλοξενούνται σε κάποιο σπίτι, λένε οι ερευνητές.

Καθηγητής στο πανεπιστήμιο κτηνιατρικής της Καλιφόρνια σημαίνει συναγερμό :''Πρέπει να υπάρχει ένας διαχωρισμός στους ιδιωτικούς χώρους του ανθρώπου και στα δωμάτια όπου μπορεί να κυκλοφορεί ένα κατοικίδιο, ενώ μέσα σε αυτούς δεν πρέπει επουδενί να συμπεριλαμβάνεται η κρεβατοκάμαρα''.

Από τα πιο σοβαρά ιατρικά προβλήματα που κινδυνεύουν όσοι συγκατοικούν με ζώα, είναι η νόσος Τσάγκας, κατά την οποία δημιουργούν σοβαρά ζητήματα με την καρδιακή, πεπτική και νευρολογική λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού, η υποξεία περιφερειακή λεμφαδενίτιδα που προέρχεται από δάγκωμα ή γρατζουνιά που θα προκαλέσουν τα μικρά γατάκια και η οποία μπορεί να επιφέρει θανατηφόρες βλάβες στο ήπαρ, τους νεφρούς και το σπλήνα.

Πηγή:newsit

Kάντε Like στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

12:31 μ.μ. Share:

0 σχόλια:

Λάβετε ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συμπληρώστε το email σας...


back to top