Αθήνα
+25°C
Ηλιοφάνεια

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Μήπως ήρθε η ώρα να βγάλουμε τα σπασμένα από την Γερμανία;

Posted by ola-xima  |  No comments


Σίγουρα δεν χρειάζεται να γίνουν ακραία πράγματα αλλά ούτε να εκμεταλλευτούμε αρνητικά το όλο θέμα κάνοντας αδικαιολόγητες αυξήσεις στις τιμές. Τι εννοούμε;..

Ο λόγος για τον τουρισμό. Καθημερινά αυξάνονται τα θετικά μηνύματα για την χώρα μας ότι φέτος το καλοκαίρι θα δεχθεί αρκετούς τουρίστες που σκόπευαν να περάσουν τις διακοπές τους σε χώρες της Βορείου Αφρικής, όπως η Αίγυπτος και η Τυνησία. Όμως τα τελευταία γεγονότα φαίνεται πως άλλαξαν τα πλάνα τόσο των τουριστικών πρακτόρων όσο και των τουριστών.

Μετά την Ρωσία και το Βέλγιο τώρα φαίνεται πως και η Γερμανία θα “κατηφορίσει” προς την χώρα μας για καλοκαιρινές διακοπές.

Το ποσοστό αύξησης των αφίξεων ξένων τουριστών φέτος στην Ελλάδα μπορεί να είναι διψήφιο, σύμφωνα με ανώτερο παράγοντα της τουριστικής βιομηχανίας, στον οποίο παραπέμπει δημοσίευμα του πρακτορείου Ρόιτερ από τη Φρανκφούρτη. Το δημοσίευμα αναφέρεται στην ανακοίνωση του μεγαλύτερου τουριστικού πρακτορείου της Ευρώπης, του TUI Travel, ότι είναι "συγκρατημένα αισιόδοξο για το υπόλοιπο της χρονιάς, παρά την αναταραχή στη Βόρεια Αφρική".

Το πρακτορείο TUI εκτιμά ότι θα έχει κέρδη για το σύνολο του 2011, καθώς θα προσφέρει διακοπές σε άλλες περιοχές για να αντισταθμίσει την επίπτωση στον ισολογισμό του - μπορεί να φθάσει έως τα 37 εκατ. ευρώ - από τις ταραχές στην Αίγυπτο και την Τυνησία. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, από την αναταραχή στη Βόρεια Αφρική θα ωφεληθούν άλλοι προορισμοί, όπως η Ελλάδα και η Ισπανία.

Αυτό που μένει φυσικά είναι να συμπεριφερθούμε έξυπνα και λογικά για να κερδίσουμε αυτό το μεγάλο μερίδιο τουρισμού και όχι να προσπαθήσουμε να αισχροκερδήσουμε γιατί σίγουρα δεν πρόκειται να ξαναδούμε τουρίστες!

Πηγή:newsit

Kάντε Like στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

12:48 μ.μ. Share:

0 σχόλια:

Λάβετε ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συμπληρώστε το email σας...


back to top