Αθήνα
+25°C
Ηλιοφάνεια

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Αφροδισιακές τροφές - Ποιές είναι;

Posted by ola-xima  |  No comments


Οι αρχαίοι Έλληνες και Ρωμαίοι με τα συμπόσια τους, αλλά και οι αρχαίοι κινέζοι, χρησιμοποιούσαν όλες τις αισθήσεις τους, προκειμένου να δημιουργήσουν ένα αισθησιακό περιβάλλον προκειμένου να διεγείρουν την ερωτική διάθεση των καλεσμένων..
Έδιναν σημασία στο χρώμα και στη σειρά των γευμάτων, στη μυρωδιά και στο σχήμα της τροφής, στη γεύση και το άγγιγμα αυτής με τα χέρια.

Όλα αυτά, συνεργούσαν στην αυξημένη εγκεφαλική δραστηριότητα και ταυτόχρονα παρέπεμπαν σε μια ερωτική ατμόσφαιρα, αυξάνοντας την ερωτική διάθεση και τη σεξουαλική δραστηριότητα των καλεσμένων. Αλήθεια μήπως ήξεραν κάτι παραπάνω;

Μόλις σήμερα καταλάβαμε πως όλα αυτά σχετίζονται με την έντονη δραστηριότητα των νευροδιαβιβαστών. Οι νευροδιαβιβαστές είναι αυτοί που μεταφέρουν τα μηνύματα από τα διάφορα όργανα και μέλη του ανθρώπινου σώματος στον εγκέφαλο και αυξάνουν την καλή διάθεση και ευφορία, ενώ ταυτόχρονα ενεργοποιούν τη σεξουαλική διάθεση.

Οι νευροδιαβιβαστές λοιπόν, είναι χημικές ουσίες που αποτελούνται κυρίως από αμινοξέα, η λειτουργία των οποίων καθορίζεται από τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ενώ η Βιταμίνη C, το σελήνιο και το μαγνήσιο ασκούν προστατευτική και επιδιορθωτική δράση πάνω τους.

Συνεπώς οι διαιτητικές πηγές τους είναι:

1. Αμινοξέα: τρόφιμα ζωικής προελεύσεως.
2. Βιταμίνη Β1: φασόλια, αρακάς, φακές, καρύδια, μαύρο ρύζι, αλεύρι ολικής αλέσεως, γιαούρτι, χοιρινό κρέας.
3. Βιταμίνη Β3: παντζάρι, μαγιά μπύρας, φιστίκια, ξιφίας, σολομός, γαρίδες, τόνος.
4. Βιταμίνη Β6: μπανάνες καρότο, αβοκάντο, αυγά, φιστίκια, γαρίδες, τόνος, σολομός.
5. Φυλικό οξύ: πράσινα λαχανικά, ρεβίθια, φιστίκια, τυρί, τόνος, σολομός.
6. Βιταμίνη C: πορτοκάλια, ντομάτες, πιπεριές, πράσινα λαχανικά
7. Β –καροτένιο: κίτρινα και κόκκινα λαχανικά, φρούτα
8. Μαγνήσιο: ψωμί και δημητριακά ολικής άλεσης, κακάο, ξηροί καρποί, καλαμπόκι, σπανάκι.
9. Σελήνιο: μαγιά, σπόροι ολικής αλέσεως.

Αλήθεια ή ψέματα, στο μέλλον η επιστήμη θα δείξει, όμως βασισμένοι στα μέχρι τώρα δεδομένα, θα μπορούσε να πει κανείς πως αφροδισιακές τροφές είναι οι εξής:

ΣΟΚΟΛΑΤΑ:

Τη συνδέουν κυρίως με το ρομάντζο και το πάθος, αλλά σαν τρόφιμο περιέχει πολλές αντιοξειδωτικές ουσίες (π.χ. καφεΐνη - που διεγείρει το κεντρικό νευρικό σύστημα και δίνει στην καρδία ενέργεια), ιχνοστοιχεία και μια χημική ουσία την φενυλεθυλαμίνη , γνωστή για τις ψυχοτρόπες ιδιότητες της. Η κατανάλωσης της λοιπόν έχει ως αποτέλεσμα, την αύξηση της σεροτονίνης στον εγκέφαλο, ορμόνης που δίνει το αίσθημα τις ικανοποίησης και που αυξάνει την επιθυμία και τη διάθεση για σεξουαλικά παιχνίδια. Για το λόγο αυτό η αυξημένη κατανάλωση σοκολάτας, θεωρείται από πολλούς, υποκατάστατο του σεξ.

ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ & ΟΣΤΡΑΚΟΕΙΔΗ (π.χ. μύδια, στρείδια, γαρίδες, κ.τ.λ.):

Είναι πηγή αμινοξέων και ψευδαργύρου, τα οποία συμβάλουν στην παραγωγή ορμονών, όπως των ανδρογόνων και της τεστοστερόνης επίσης είναι καλές πηγές νιασίνης (Β3), η οποία δρα στα άκρα του αγγειακού συστήματος , προκαλώντας διαστολή και καλύτερη αιμάτωση των γενετικών οργάνων. Άρα και αύξηση της ερωτικής επιθυμίας.


ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ (κυρίως καρύδια και αμύγδαλα)

Βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος χάρη στις αντιοξειδωτικές ουσίες, τον ψευδάργυρο και τις φυτικές ίνες που περιέχουν. Ενώ το διακριτικό και ιδιαίτερο άρωμά τους, ασκεί ερεθιστικές ιδιότητες στο γυναικείο φύλλο.

ΜΕΛΙ:

Τρόφιμο πλούσιο σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες, που συμβάλουν στην καλή κυκλοφορία του αίματος και την καλή κατάσταση του οργανισμού και δίνουν ενέργεια στο σώμα. Παράλληλα η γλυκιά γεύση και οσμή του αυξάνουν την ερωτική επιθυμία και διάθεση.

ΦΡΟΥΤΑ (κυρίως σταφύλια, μπανάνα, αβοκάντο)

Τα φρούτα αυτά μόνο από το σχήμα τους, παραπέμπουν σε παραλληλισμούς διάφορων ερωτικών οργάνων και εξάπτουν την φαντασία. Από την άλλη λόγο των βιταμινών, του καλίου (μπανάνα), της αυξημένης ποσότητας Β6 και βιταμίνης Ε (αβοκάντο), των αντιοξειδωτικών και των φυτικών ινών. Συμβάλουν στην καλή κατάσταση του μυϊκού ιστού, αυξάνουν την παραγωγή ορμονών, στην σωστή κυκλοφορία του αίματος, στον καθαρισμό των αγγείων του κεντρικού συστήματος και στη δημιουργία νευροδιαβιβαστών, και όλα αυτά σαν αποτέλεσμα έχουν την καλυτέρευση της διάθεσης και την αύξηση της ερωτικής επιθυμίας.

ΚΡΑΣΙ / ΑΛΚΟΟΛ

Το κόκκινο κρασί σε μικρές ποσότητες, λόγο των αντιοξειδωτικών ουσιών (π.χ. φαλαινοειδή) που περιέχει αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, αλλά κυρίως μειώνει τις αναστολές (γενικά το αλκοόλ) και κάνει το άτομο πιο διαχυτικό, πιο ποθητό, αλλάζοντας την αντίληψη για τα πράγματα γύρω του και φυσικά προωθεί την ερωτική διάθεση.

ΜΥΡΩΔΙΚΑ/ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ/ ΚΑΥΤΕΡΑ

(π.χ. μουστάρδα, τζίντζερ, μοσχοκάρυδο, κανέλα, πιπέρι, τσίλι, κάρι, βανίλια, κ.τ.λ). Είναι τροφές που όταν καταναλώνονται σε μικρές ποσότητες αυξάνουν την θερμοκρασία του σώματος , εντείνουν την κυκλοφορία του αίματος και οδηγούν σε υπεραιμία. Ταυτόχρονα με τη μυρωδιά που αναδύουν, κεντρίζουν την φαντασία και αυξάνουν την ερωτική επιθυμία.

Είναι αρκετές;
Όχι δεν είναι αρκετές από μόνες τους να οδηγήσουν στην αύξηση της ερωτικής επιθυμίας και στην καλή σεξουαλική ζωή. Μόνο μια ισορροπημένη διατροφή (που περιλαμβάνει όλες τις κατηγορίες τροφίμων) σε βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες, αλλά και καθημερινή άσκηση που θα μας απαλλάσσει από το άγχος της καθημερινότητας είναι το μυστικό για την καλή σεξουαλική ζωή.

Πηγή:newsit

Kάντε Like στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

12:54 μ.μ. Share:

0 σχόλια:

Λάβετε ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συμπληρώστε το email σας...


back to top