Αθήνα
+25°C
Ηλιοφάνεια

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Τα τούρκικα σίριαλ βελτίωσαν την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό

Posted by ola-xima  |  No comments


Στη βελτίωση της δημόσιας εικόνας της Τουρκίας έχουν συμβάλλει οι τουρκικές τηλεοπτικές σειρές που έχουν κάνει μεγάλη επιτυχία στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με ....

μελέτη του ιδρύματος οικονομικών και κοινωνικών ερευνών TESEV. Άλλοι θετικοί παράγοντες στο προφίλ της χώρας, αναφέρεται στην έρευνα είναι ο τουρισμός, η στήριξη στη Δημοκρατία και τους Παλαιστίνιους.
Οι τηλεοπτικές σειρές που εξάγει η Τουρκία στη Μέση Ανατολή, έχουν αποφέρει κέρδη άνω των 50 εκατ. δολαρίων. Το 78% των κατοίκων της Μέσης Ανατολής δήλωσαν ότι έχουν παρακολουθήσει τουρκικό σίριαλ, με τα μεγαλύτερα ποσοστά να σημειώνονται στο Ιράκ (89%) και τη Συρία (85%).
Η Τουρκία συγκεντρώνει 85% των θετικών απαντήσεων και έρχεται πρώτη στην έρευνα που έγινε στην Αίγυπτο και Ιορδανία, το Λίβανο, την Σαουδική Αραβία, τις Παλαιστινιακές περιοχές, την Συρία και το Ιράκ και το Ιράν.
Η υπεύθυνη της έρευνας, που διεξήχθη τον περασμένο Σεπτέμβριο, υποστήριξε ότι εάν η έρευνα γινόταν αύριο, οι θετικές απόψεις για την Τουρκία θα ήταν πολύ περισσότερες, ενώ αυξημένες ήταν οι θετικές απαντήσεις έναντι του 2009.
Επίσης, η Μελιχά Αλτούνισικ του τουρκικού Πολυτεχνείου της Μέσης Ανατολής επεσήμανε ότι η δημοφιλία της Τουρκίας στις αραβικές χώρες οφείλεται στην υποστήριξη της χώρας σε κάθε δημοκρατική μεταρρύθμιση στην περιοχή. "Η κοινή γνώμη αλλά και οι ηγεσίες έχουν μεγάλες προσδοκίες από την Τουρκία, και θεωρούν ότι ο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν κάνει ό,τι μπορεί για να υποστηρίξει τους Παλαιστίνιους στην διένεξή τους με τους ισραηλινούς", συμπλήρωσε.
Επίσης, τα στοιχεία της έρευνας καταδεικνύουν ότι στη βελτίωση της εικόνας της Τουρκίας συνέβαλλαν οι τουριστικές ανταλλαγές, που τον τελευταίο καιρό αυξήθηκαν σημαντικά.
Η Τουρκία θεωρείται ο πιο δημοφιλής τουριστικός προορισμός για το 51% των Λιβανέζων, το 50% των Ιρανών, το 43% των Συρίων, το 40% των Ιορδανών και των Παλαιστινίων και το 20% των Σαουδαράβων.

Πηγή:sarotiko

Kάντε Like στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

12:16 μ.μ. Share:

0 σχόλια:

Λάβετε ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συμπληρώστε το email σας...


back to top