Αθήνα
+25°C
Ηλιοφάνεια

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Έχουν ξεφύγει οι αμερικάνοι…

Posted by ola-xima  |  No comments


Περίπου 15 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ υποφέρουν από βαριά κατάθλιψη και 40 εκατομμύρια έχουν αγχώδεις διαταραχές. Τουλάχιστον το ένα τέταρτο όσων Αμερικανών παίρνουν αντικαταθλιπτικά, δεν έχουν διαγνωστεί με κάποια ασθένεια, και δεν τα χρειάζονται, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στις ΗΠΑ..

Ως αποτέλεσμα, εκατομμύρια άτομα εκτίθενται στις παρενέργειες των αντικαταθλιπτικών χωρίς να έχουν αποδεδειγμένα οφέλη, δήλωσαν η Τζίνα Παγκούρα, ψυχολόγος και φοιτήτρια της Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Μανιτόμπα του Καναδά, και οι συνάδελφοί της που πήραν μέρος στην έρευνα.

Για την έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό Journal of Clinical Psychology, η Παγκούρα και οι συνάδελφοί της χρησιμοποίησαν τα δεδομένα από παλαιότερες ψυχιατρικές, επιδημιολογικές έρευνες οι οποίες περιλαμβάνουν αντιπροσωπευτικό δείγμα περισσότερων από 20.000 αμερικανών ενηλίκων οι οποίοι είχαν έδωσαν συνεντεύξεις σε γιατρούς από το 2001 έως το 2003.

Σχεδόν ένας στους 10 δήλωσαν στους γιατρούς που τους πήραν συνέντευξη ότι έπαιρναν αντικαταθλιπτικά τον προηγούμενο χρόνο, όμως το ένα τέταρτο αυτών δεν είχε διαγνωστεί με κάποια από τις ασθένειες για τις οποίες χορηγούνται συνήθως τα αντικαταθλιπτικά, όπως η βαριά κατάθλιψη και οι αγχώδεις διαταραχές.

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Πνευματικής Υγείας, περίπου 15 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ υποφέρουν από βαριά κατάθλιψη και 40 εκατομμύρια έχουν αγχώδεις διαταραχές.

Πηγή:newsday

Kάντε Like στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

6:56 π.μ. Share:

0 σχόλια:

Λάβετε ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συμπληρώστε το email σας...


back to top