Αθήνα
+25°C
Ηλιοφάνεια

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Να γίνουμε «Φινλανδία του Νότου» ...ονειρεύεται ο πρωθυπουργός

Posted by ola-xima  |  No comments


Το 80% των δυσκολότερων αποφάσεων έχει ήδη ληφθεί, ωστόσο υπάρχουν ακόμα τομείς που πρέπει να αλλάξουν, δήλωσε ο Πρωθυπουργός από το Ελσίνκι μετά τη συνάντησή του με τη Φινλανδή ομόλογό του, Μάρι Κιβινιέμι..

Ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι μένουν να γίνουν πολλά, τονίζοντας ότι «Θέλουμε πλήρη διαφάνεια, θέλουμε ηλεκτρονική διακυβέρνηση, θέλουμε καλύτερη διοίκηση στο Δημόσιο. Θέλουμε να αξιοποιηθεί η δημόσια περιουσία, να προσελκύσουμε επενδύσεις, να προχωρήσουμε σε ιδιωτικοποιήσεις, που θα συμβάλλουν στη μείωση του χρέους και στην ενίσχυση της ανάπτυξης».
Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις διαδηλώσεις, υπογραμμίζοντας την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει στις «μεγάλες αλλαγές».
«Καταλαβαίνω ότι είναι επώδυνες. Καταλαβαίνω τις διαμαρτυρίες. Μερικές φορές, λέω στους διαδηλωτές: "θα ήθελα κι εγώ να διαμαρτύρομαι μαζί σας, επειδή δεν είμαι ευτυχής με τα όσα συμβαίνουν. Γιατί να βρεθούμε σε αυτή την κατάσταση;" Δεν αρκούν, όμως, οι διαμαρτυρίες. Πρέπει να αλλάξουμε τη χώρα μας. Είμαστε αποφασισμένοι να το κάνουμε και νομίζω ότι και ο Ελληνικός λαός είναι αποφασισμένος».
O Πρωθυπουργός ευχαρίστησε την κυβέρνηση της Φινλανδίας και τον φινλανδικό λαό, «για τη στήριξη που προσέφεραν στην Ελλάδα, αφού αυτή ήταν που επέτρεψε στη χώρα μας να ξεκινήσει ένα πολύ ριζοσπαστικό και ιδιαιτέρως φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων».
Εξέφρασε παράλληλα την ελπίδα «να καταφέρουμε, ει δυνατόν, να καταστούμε Φινλανδία του Νότου. Δεν γνωρίζω σε ποιο βαθμό θα το καταφέρουμε, πάντως, πραγματοποιούμε πλειάδα αλλαγών».
Η Φινλανδή πρωθυπουργός ανέφερε ότι «η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με δύσκολες προκλήσεις και η τρέχουσα κατάσταση παραμένει ιδιαιτέρως ευαίσθητη, ενώ η εφαρμογή της πλειονότητας των επώδυνων μεταρρυθμίσεων εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη. Η Φινλανδία είναι ικανοποιημένη με την άμεση λήψη μέτρων, στην οποία προχώρησε η Ελλάδα, προκειμένου να αποκαταστήσει την ισορροπία στην εθνική της οικονομία και προσδοκούμε από την Ελλάδα να εξακολουθήσει να θέτει σε εφαρμογή δύσκολες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και εντός των επομένων μηνών».
«Αυτό», συνέχισε η κ. Κιβινιέμι, «είναι απαραίτητο για το μέλλον της ίδιας της Ελλάδας, αλλά και για το μέλλον της Ευρωζώνης στο σύνολό της. Είναι επίσης ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλιστεί η οικονομική σταθερότητα και η ευημερία των πολιτών μας και, όπως εξάλλου συμφωνήσαμε με τον Γιώργο, στόχος μας θα έπρεπε να είναι οικονομίες, οι οποίες θα βρίσκονται σε εξίσου καλή κατάσταση με τις οικονομίες των σκανδιναβικών χωρών».

Πηγη:newsbomb

Kάντε Like στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

11:00 π.μ. Share:

0 σχόλια:

Λάβετε ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συμπληρώστε το email σας...


back to top