Αθήνα
+25°C
Ηλιοφάνεια

Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου 2011

«Άραβας τρομοκράτης στην Αθήνα»

Posted by ola-xima  |  No comments


«Άραβας τρομοκράτης βρίσκεται στην Ελλάδα και ετοιμάζει θεαματική επίθεση», ισχυρίζεται σε δημοσίευμά της στο φύλλο του Σαββάτου η ιταλική εφημερίδα, Corriere della sera..

Όπως αναφέρει η μεγάλης κυκλοφορίας ιταλική εφημερίδα, «ο Άραβας τρομοκράτης Γκαλέμπ Ταλέμπ βρίσκεται στην Ελλάδα και ετοιμάζει θεαματική επίθεση, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε ελληνικό έδαφος, ή σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα».

Όπως λέει, ο νεαρός τρομοκράτης είναι μέλος της λιβανέζικης οργάνωσης «Φατάχ Αλ Ισλάμ», η οποία θεωρείται ότι έχει στενές σχέσεις με την στην Αλ Κάιντα, ενώ φέρεται να έχει «υπό την καθοδήγησή του», αρκετούς εξτρεμιστές.

Η εφημερίδα του Μιλάνου προσθέτει πως «ο Ταλέμπ έφτασε στην Αθήνα πριν λίγους μήνες και δραστηριοποιήθηκε αμέσως, προκειμένου να διευκολύνει την είσοδο στην Ελλάδα, μελών της οργάνωσής του, προερχόμενων από τον Λίβανο και τους οποίους εφοδίασε σε χρήματα και πλαστά έγγραφα και διεύρυνε το δίκτυο επαφών τους».

Σύμφωνα, δε, με συνεργό του, που συνελήφθη πρόσφατα στο Λίβανο, «ο τρομοκράτης ξύρισε τα γένια του, ύστερα από σχετική άδεια, που έλαβε από ιμάμη. Στους συντρόφους του συγκαταλέγονται και δύο Λιβανέζοι τρομοκράτες, που είχαν τοποθετήσει βόμβα σε τρένο στη Γερμανία, το 2006, αλλά η έκρηξή αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή.

Τέλος, η εφημερίδα αναφέρει ότι στην Ελλάδα, ο Ταλέμπ φέρεται να χρησιμοποιεί μικρά διαμερίσματα, να καταφέρνει να βρίσκει χρήματα και διαβατήρια και να είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει, αν χρειασθεί, πολλαπλούς τρόπους διαφυγής.

Πηγη:newsbeast

Kάντε Like στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

11:18 π.μ. Share:

0 σχόλια:

Λάβετε ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συμπληρώστε το email σας...


back to top