Αθήνα
+25°C
Ηλιοφάνεια

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Γεννήθηκε μωρό για να σώσει τα αδέρφια του

Posted by ola-xima  |  No comments


Το πρώτο μωρό-φάρμακο γεννήθηκε στη Γαλλία με τη βοήθεια της τεχνητής γονιμοποίησης!..

Το έμβρυο επιλέχθηκε έτσι ώστε το αίμα του να σώσει τα μεγαλύτερα αδέρφια του που πάσχουν από β’ θαλασσαιμία. Γι’ αυτό οι γονείς του, που είναι τουρκικής καταγωγής, ονόμασαν το νεογνό Umut Talha, που στη μητρική τους γλώσσα σημαίνει «ελπίδα».
Ο μικρός... σωτήρας γεννήθηκε στην Κλαμάρτ, νοτιοδυτικά του Παρισιού, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας. Ζυγίζει 3,65 κιλά και όπως αναφέρουν οι γιατροί, η
υγεία του βρίσκεται σε εξαιρετικά καλή κατάσταση. Τη γέννηση του Umut Talha ανέλαβε ο μαιευτήρας-γυναικολόγος Ρενέ Φρίντμαν, ο οποίος το 1982 επέβλεψε και την γέννηση της μικρής Amandine, του πρώτου παιδιού του σωλήνα που γεννήθηκε στη Γαλλία.
Για να είναι σίγουροι οι γονείς ότι θα αποκτήσουν ένα παιδί που δεν θα φέρει την ίδια ασθένεια με τα μεγαλύτερα παιδιά τους απευθύνθηκαν στους ειδικούς. Οι επιστήμονες λοιπόν επέλεξαν ένα έμβρυο που δεν μετέφερε το γονίδιο της ασθένειας των αδερφών του, ενώ το αίμα και ο ιστός του θα ήταν συμβατά με τα δικά τους, ώστε να γίνει δότης. Κατά τη διάρκεια του τοκετού οι γιατροί συνέλεξαν βλαστοκύτταρα από τον ομφάλιο λώρο του μωρού, ώστε να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία των αδερφών του.
Ο νόμος περί βιο-ηθικής σχετικά με τη μέθοδο έχει ψηφιστεί στη Γαλλία από το 2004. Ωστόσο, ακόμα και τώρα που γεννήθηκε το πρώτο παιδί-φάρμακο, το θέμα της τεχνητής γονιμοποίησης με σκοπό τη θεραπεία ενός συγγενή προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις. Αν και στην Αμερική το πρώτο παιδί-φάρμακο γεννήθηκε το 2000, στις ευρωπαϊκές χώρες ήταν λίγοι αυτοί που ακολούθησαν τη μέθοδο, παρά το γεγονός ότι είναι νόμιμη, εξαιτίας ηθικών αναστολών. Στην Ευρώπη τα πρώτα παιδιά-δότες γεννήθηκαν στην Ισπανία και το Βέλγιο το 2005.

Πηγή:sarotiko

Kάντε Like στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

6:59 π.μ. Share:

0 σχόλια:

Λάβετε ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συμπληρώστε το email σας...


back to top