Αθήνα
+25°C
Ηλιοφάνεια

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Τροφές που τονώνουν τον εγκέφαλο

Posted by ola-xima  |  No comments


Για τη διατήρηση της καλής σωματικής και πνευματικής υγείας..
Ο σύγχρονος τρόπος ζωής και οι απαιτήσεις του μας έχουν κάνει να στρεφόμαστε ολοένα και περισσότερο στην αναζήτηση μεθόδων ενίσχυσης των νοητικών μας λειτουργιών.

Μια ολόκληρη βιομηχανία φαρμακευτικών σκευασμάτων υπόσχονται την πνευματική διαύγεια, όμως η φύση έχει προνοήσει για εμάς εξοπλίζοντας μας με μια πληθώρα τροφών που μας εξασφαλίζουν ένα υγιές και παραγωγικό μυαλό.

Αμυλούχα προϊόντα: Πατάτα, ψωμί, ρύζι, μακαρόνια και άλλα δημητριακά είναι η βασική πηγή υδατανθράκων για το σώμα. Ο υδατάνθρακας αποτελεί τη μοναδική πηγή ενέργειας για τον εγκέφαλο.

Λιπαρά ψάρια: Τα υψηλά επίπεδα ω-3 λιπαρών οξέων, προστατεύουν τους νευρώνες από τη συγκέντρ4ωση χοληστερόλης και κορεσμένων λιπαρών.Οι κατάλληλες επιλογές είναι ο σολομός, ο τόνος και η σαρδέλα.

Αυγά: Οι εγκεφαλικές λειτουργίες ατροφούν με την πάροδο των χρόνων, πράγμα που μπορεί να αποφευχθεί με την κατανάλωση αυγών. Τα αυγά περιέχουν στον κρόκο τους τη χολίνη, ένα πολύ σημαντικό συστατική για τη μνήμη.

Ξηροί καρποί: Είναι πλούσιοι σε ω-3, ω-6 καθώς και σε λιπαρά οξέα, μαγνήσιο, φολικό οξύ και βιταμίνες. Βοηθούν στην καλή διάθεση, την καθαρή σκέψη και τη γνωστική ικανότητα.

Μαύρη σοκολάτα:
Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και διεγερτικά όπως η καφεΐνη, και βοηθά στην καλή συγκέντρωση και την καλή διάθεση. Το κύριο συστατικό της που είναι το κακάο, έχει υψηλή αντιοξειδωτική δράση που βελτιώνει την αιματική ροή του εγκεφάλου.

Πηγη:newsbeast

Kάντε Like στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

10:35 π.μ. Share:

0 σχόλια:

Λάβετε ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συμπληρώστε το email σας...


back to top