Αθήνα
+25°C
Ηλιοφάνεια

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Μπορούν να αντέξουν τα οικονομικά σας;

Posted by ola-xima  |  No comments


Πέντε βήματα για να καθορίσετε πόσα μπορείτε να ξοδέψετε..

Πόσο μπορώ να αντέξω οικονομικά; Το ερώτημα αυτό τριβελίζει το μυαλό των περισσότερων Ελλήνων και κυρίως εκείνων που θέλουν να αγοράσουν ένα σπίτι. Αν ψάχνετε να αγοράσετε ένα σπίτι, αυτά τα βήματα θα σας βοηθήσoυν να καθορίσετε ακριβώς πόσο μπορείτε να ξοδέψετε για αυτό.

1. Υπολογίστε την πληρωμή των δόσεων
Είναι πολύ πιθανό ότι θα χρειαστείτε να πάρετε ένα δάνειο -αν σας το δώσουν- για να εξοφλήσετε την αγορά. Υπολογίστε την δόση του δανείου και το τυχόν φορολογικό κόστος που θα προέλθει από αυτή.

2. Υπολογίστε μηνιαίες δαπάνες στέγασης
Μόλις μάθετε το μηνιαίο κόστος του δανείου μπορείτε να υπολογίσετε τα μηνιαία έξοδα στέγασης σας. Στη δόση του δανείου θα πρέπει να προσθέσετε το κόστος συντήρησης του σπιτιού, τα μηναία έξοδα π.χ. λογαριασμούς τηλεφώνου, ηλεκτρικού ρεύματος και νερού αλλά και τις δαπάνες για κοινόχρηστα. Έτσι έχετε μία πλήρη εικόνα του πόσο κοστίζει το σπίτι. Οι οικονομολόγοι κάνουν λόγο για ένα ποσοστό που θα πρέπει να κινείται στα επίπεδα του 35% του μηνιαίου εισοδήματος (συμπεριλαμβανομένων των δόσεων).

3. Εξετάστε το χρέος σας
Πάρτε το υπόλοιπο του χρέους σας, συμπεριλαμβανομένων των δανείων για αυτοκίνητα και πιστωτικές κάρτες - και να προσπαθήσετε οι δαπάνες για το χρέος σας προς έσοδα να μην υπερβαίνει τα 40% του ακαθάριστου εισοδήματός σας.

4. Προσδιορίστε το συνολικό κόστος αγοράς
Μην ξεχνάτε ότι θα πρέπει να καταβάλετε ένα σημαντικό ποσό για διάφορα έξοδα τόσο του δανείου όσο και για το κλείσιμο της αγοράς π.χ. αμοιβές δικηγόρων, συμβολαιογράφων και μεσιτών. Επίσης θα έχετε –στην περίπτωση που πάρετε δάνειο- τα επιπλέον κόστη που υπολογίζει η τράπεζα. Έτσι έχετε μία εικόνα για το συνολικό κόστος της αγοράς.

5. Υπολογίστε το συνολικό κόστος για την λειτουργία του σπιτιού
Θα χρειαστείτε αρκετά χρήματα για να διαμορφώσετε το σπίτι που αγοράζετε όπως ακριβώς επιθυμείτε. Επισκευές, ανακαινίσεις, αναδιαμόρφωση χώρων αλλά και δαπάνες επίπλωσης και εξοπλισμού κοστίζουν και αυτό σημαίνει είτε μετρητά είτε δάνειο.

Πηγη:newsbeast

Kάντε Like στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

11:17 π.μ. Share:

0 σχόλια:

Λάβετε ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συμπληρώστε το email σας...


back to top