Αθήνα
+25°C
Ηλιοφάνεια

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Σας έκανε πρόταση γάμου;

Posted by ola-xima  |  No comments


Παντρεύεστε και δεν ξέρετε από πού να αρχίσετε; Μην αγχώνεστε, γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ. Παρακάτω σας προσφέρουμε έναν χρήσιμο οδηγό-χρονοδιάγραμμα για να οργανώσετε το γάμο σας..
12 – 10 μήνες πριν
Αποφασίστε ημερομηνία γάμου. Κλείστε εγκαίρως την ημερομηνία που αποφασίσατε στην εκκλησία. Κάντε έναν πρόχειρο υπολογισμό των ατόμων που θα δεξιώσετε. Αποφασίστε το μέρος και τον τρόπο (catering, d.j.) που θα δεξιώσετε τους καλεσμένους σας.

6 μήνες πριν

Επιλέξτε μουσική (πιθανόν d.j.) για τη δεξίωσή σας. Επιλέξτε φωτογράφο, κομμώτρια, μακιγιέζ, ανθοπωλείο (καλό θα ήταν και χρώματα στολισμού) και αρχίστε το ψάξιμο για το γαμήλιο ταξίδι.
Α, ναι… αναζητήστε νυφικό και αξεσουάρ!

4 μήνες πριν
Εκδώστε τα δικαιολογητικά του γάμου. Κάντε κρατήσεις για το γαμήλιο ταξίδι και κάντε τις απαραίτητες αιτήσεις για διαβατήριο εφόσον χρειάζεται. Παραγγείλετε τα προσκλητήρια και φροντίστε το χαρτί και η γραμματοσειρά τους να ταιριάζει με τα χρώματα του γάμου.

3 μήνες πριν

Επιλέξτε λίστα γάμου. Παραγγείλετε το γαμπριάτικο κουστούμι και τα σχετικά αξεσουάρ. Επιλέξτε μπομπονιέρες, καράφα, δίσκο, ποτήρι. Τακτοποιείστε τα της ενοικίασης του αυτοκινήτου που θα σας πάει στην εκκλησία. Επιλέξτε και ενημερώστε τα παρανυφάκια και τους παράγαμπρους. Διαλέξτε γαμήλια τούρτα. Κλείστε ημερομηνία περιποίησης νυχιών. Κάντε έρευνα για ξενοδοχείο για τους καλεσμένους. Δημοσιεύστε την αναγγελία του γάμου. Βγάλτε τις άδειες (διαρκούν 3 μήνες, γι’ αυτό μη τις βγάλετε νωρίτερα δε θα ισχύουν μέχρι την ημερομηνία του γάμου).

2 μήνες πριν
Αγοράστε τα εσώρουχα, τις πυτζάμες, το νυφικό νυχτικό ό,τι θα χρειαστείτε για την πρώτη νύχτα. Στείλτε ταχυδρομικώς τα προσκλητήρια σε φίλους και συγγενείς που μένουν μακριά (τα κοντινών αποστάσεων μπορείτε και 1 μήνα πριν). Παραγγείλετε τις βέρες. Αποφασίστε χορό και τραγούδι που θα χορέψετε και ψάξτε για σχολή χορού. Αγοράστε τα παπούτσια (νύφης και γαμπρού).

1 μήνα πριν
Μοιράστε τα προσκλητήρια. Ξεκινήστε τις πρόβες για μακιγιάζ και χτένισμα. Αγοράστε τα στέφανα, την καράφα, το δίσκο, το ποτήρι και τα αξεσουάρ της νύφης. Δώστε τις βέρες (τα ζευγάρια που φορούν ήδη) σε χρυσοχοείο για γυάλισμα. Αγοράστε το δώρο του κουμπάρου. Ετοιμάστε το πλάνο των τραπεζιών με τους καλεσμένους, αφού λάβετε όλες τις απαντήσεις. Επιλέξτε ένα καλό άρωμα για την ημέρα του γάμου.

2 εβδομάδες πριν
Διοργανώστε το bachelor party σας (ή την επόμενη βδομάδα). Επιβεβαιώστε για την επόμενη βδομάδα το νυφικό και τα συναφή.

1 εβδομάδα
Επιβεβαιώστε τον τόπο δεξίωσης, το catering, τον d.j. , το φωτογράφο, το αυτοκίνητο, το ανθοπωλείο και το ζαχαροπλαστείο. Δώστε στο χώρο δεξίωσης τον τελικό αριθμό των καλεσμένων και τη λίστα με τις θέσεις τους. Ετοιμάστε τα πράγματά σας για του γαμήλιο ταξίδι. Ετοιμάστε τα πράγματά σας (ρούχα, μακιγιάζ, αφαιρετικό μακιγιάζ) σε περίπτωση που κοιμηθείτε το πρώτο βράδυ σε ξενοδοχείο.

Παραλάβετε το νυφικό σας. Πηγαίνετε σ’ ένα κέντρο αισθητικής για καθαρισμό και
Περιποίηση προσώπου.

1 μέρα πριν
Αναθέστε καθήκοντα σε φίλους, συγγενείς (π.χ. μπομπονιέρες, στέφανα, δώρο κουμπάρου, καράφα, ποτήρι κ.α.). Ετοιμάστε το μανικιούρ σας.

Πηγη:newsbeast

Kάντε Like στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

1:54 μ.μ. Share:

0 σχόλια:

Λάβετε ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συμπληρώστε το email σας...


back to top