Αθήνα
+25°C
Ηλιοφάνεια

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Το Facebook σκέφτεται και τους... ομοφυλόφιλους!

Posted by ola-xima  |  No comments


Δύο νέες επιλογές κατάστασης πρόσθεσε το Facebook που αφορά τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια..
Πολλοί είναι οι χρήστες του δημοφιλούς site  κοινωνικής δικτύωσης που ψάχνουν να βρουν το κατάλληλο status στη λίστα για τις σχέσεις και δεν βρίσκουν κάτι που να ταιριάζει σε αυτό που έχουν.

Έτσι λοιπόν οι αρμόδιοι του site μετά από πληθώρα μηνυμάτων από ομοφυλόφιλους χρήστες, συμβουλεύτηκαν διάφορους οργανισμούς που ασχολούνται με τα δικαιώματα των gay και τελικά πρόσθεσαν εκτός από τις επιλογές που υπήρχαν, όπως ήταν το “Μόνος”, “Σε σχέση”, “Σε ελεύθερη σχέση”, “Παντρεμένος”, “Χήρος”,  ακόμα δύο επιλογές οι οποίες είναι ¨Σε συμβίωση” (in a domestic partnership”) και “Σε ένωση” (“in a civil union”).

Οι δύο νέοι όροι χρησιμοποιούνται κυρίως στις ΗΠΑ από τα ομόφυλα ζευγάρια που θέλουν να δηλώσουν οτι είναι παντρεμένα αλλά η πολιτεία δεν τους το αναγνωρίζει.

Πολλοί είναι αυτοί που επικροτούν το Facebook για την αλλαγή αυτή και το βλέπουν σαν μία πολύ θετική κίνηση.

Από την άλλη όμως υπάρχουν και μερικές αντιδράσεις από αυτούς που υποστηρίζουν οτι οι όροι αυτοί, χρησιμοποιούνται στις πολιτείες που δεν αναγνωρίζουν οτι οι gay μπορούν να λένε οτι είναι παντρεμένοι και μάλλον το Facebook θέλει να κάνει το ίδιο.

Τέλος για την ώρα η αλλαγή αυτή είναι διαθέσιμη μόνο στις ΗΠΑ στον Καναδά, στη Γαλλία, στην Αυστραλία και στη Μ.Βρετανία, όμως σε λίγο καιρό θα έρθει και σε άλλες χώρες.

Πηγή:newsit

Kάντε Like στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

12:19 μ.μ. Share:

0 σχόλια:

Λάβετε ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συμπληρώστε το email σας...


back to top