Αθήνα
+25°C
Ηλιοφάνεια

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Πεινάτε; Η Google έχει τη λύση!

Posted by ola-xima  |  No comments


Η Google ανακοίνωσε ότι προσθέτει μια νέα δυνατότητα στην αναζήτηση αποτελεσμάτων..
Ο χρήστης πλέον θα μπορεί να αναζητεί συνταγές φαγητών μέσω μιας νέας επιλογής στο μενού της αριστερής στήλης στο οποίο μέχρι πρότινος υπήρχαν μόνο οι επιλογές για εικόνες, βίντεο, shopping κλπ. Η νέα επιλογή "Recipes" (συνταγές) θα φιλτράρει τα αποτελέσματα

εμφανίζοντας μόνο σελίδες που περιέχουν οδηγίες προετοιμασίας και παρασκευής φαγητών. Επιπλέον, οι αναζητήσεις θα μπορούν να περιοριστούν βάσει των συστατικών, του χρόνου παρασκευής του φαγητού ή την ποσότητα θερμίδων.
Μπορεί να φαίνεται αρκετά απλό, αλλά η Google το περιγράφει ως ένα «συναρπαστικό τεχνικό ορόσημο», αφού είναι η πρώτη φορά που κάποιο εργαλείο αναζήτησης σχεδιάστηκε βάσει των πλούσιων αποσπασμάτων σήμανσης, τα οποία εισήγαγε η Google για πρώτη φορά το 2009. Με το νέο χαρακτηριστικό, οι εκδότες συνταγών θα μπορούν να προσθέτουν την ειδική σήμανση στις ιστοσελίδες τους, έτσι ώστε να βοηθήσουν την Google να αναγνωρίζει το περιεχόμενο σωστά για να συμπεριληφθούν στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Η νέα αυτή επιλογή αναζήτησης είναι διαθέσιμη μόνο στις Η.Π.Α. και την Ιαπωνία αλλά στο μέλλον αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλες χώρες.



Πηγή:newsday

Kάντε Like στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

3:36 μ.μ. Share:

0 σχόλια:

Λάβετε ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συμπληρώστε το email σας...


back to top