Αθήνα
+25°C
Ηλιοφάνεια

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Safe Sex tips

Posted by ola-xima  |  No comments


Είναι αποδεδειγμένο πως το σεξ χαρίζει υγεία και ευεξία. Αρκεί οι ερωτικές μας επαφές να είναι ασφαλείς. Διαβάστε μερικές χρήσιμες συμβουλές..

1. Μπορεί να νοσήσει κανείς από το φιλί;

Κατά κανόνα τα φιλιά είναι ακίνδυνα, αρκεί να μην έχεις ανοιχτή πληγή στα χείλη ή στο στόμα ή να μην πάσχεις από πάθηση που μεταδίδεται με το φιλί, όπως για παράδειγμα ο στοματικός έρπης. Ωστόσο το να κολλήσεις κανείς κάποιο νόσημα από το φιλί είναι σπάνιο καθώς ο οργανισμός μας μπορεί να εξουδετερώσει τους μικροοργανισμούς. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που ο ιός HIV, που προκαλεί το AIDS, και ο ιός της ηπατίτιδας Β δεν μεταδίδονται εύκολα με το φιλί, εκτός αν υπάρχει ανοιχτή πληγή στο στόμα. Το ίδιο ισχύει και για τη λοιμώδη μονοπυρήνωση, η οποία, αν και μεταδίδεται με το σάλιο, εμφανίζεται σε ελάχιστα άτομα.

2. Μπορεί ο παρτενέρ μου να είναι άρρωστος κι όμως να φαίνεται υγιέστατος;

Φυσικά και γίνεται, καθώς μερικά αφροδίσια νοσήματα όπως η σύφιλη και η βλεννόρροια δεν παρουσιάζουν άμεσα συμπτώματα. Το ίδιο ισχύει και για έναν φορέα του AIDS που μπορεί να μη γνωρίζει ότι έχει νοσήσει, αφού τα συμπτώματα μπορεί να εμφανιστούν μήνες ή χρόνια μετά τη μόλυνση από τον ιό.

3. Μπορεί να μείνω έγκυος από τα προσπερματικά υγρά;

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα καθώς τα προσπερματικά υγρά, που αποτελούν μια φυσιολογική έκκριση, ώστε να υγρανθεί το πέος και η είσοδος του κόλπου, συμπαρασύρουν συχνά και σπερματοζωάρια, που μπορεί να υπάρχουν από κάποια προηγούμενη εκπερμάτιση. Επίσης είναι δύσκολο έως αδύνατον να καταλάβει κάποιος πότε έχει προσπερματικά υγρά, καθώς η έκκρισή τους πραγματοποιείται οποιαδήποτε στιγμή σε όλη τη διάρκεια της στύσης. Γι' αυτό μην ξεχνάς το προφυλακτικό.

4. Τα ερωτικά βοηθήματα είναι επικίνδυνα;

Ό,τι κι αν χρησιμοποιείς, καλό είναι να το καλύπτεις με προφυλακτικό και φυσικά να μην το χρησιμοποιείς εναλλάξ από κολπική σε πρωκτική επαφή ή από ένα άτομο σε άλλο.

5. Τα «προκαταρκτικά» παιχνίδια είναι επικίνδυνα για την υγεία;

Τα «προκαταρκτικά» είναι το αλατοπίπερο στο σεξ, ωστόσο κρίνονται ένοχα για κάποιες ασθένειες που δεν παρουσιάζουν εμφανή συμπτώματα ή μεταδίδονται από την επαφή με το δέρμα, χωρίς τη συνδρομή των υγρών, όπως ο έρπης και τα κονδυλώματα.

6. Το πρωκτικό σεξ είναι ασφαλές;

Η μετάδοση νοσημάτων είναι σαφώς πιο εύκολη με το πρωκτικό σεξ, καθώς στο έντερο υπάρχουν μικρόβια που μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονή στο γεννητικό σύστημα του άνδρα αλλά και να μεταφερθούν στον κόλπο της γυναίκας, αν μετά την πρωκτική επαφή ακολουθήσει κολπική. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να διαγράψεις από το λεξιλόγιό σου τη βαζελίνη και κάθε είδους κρέμα, να χρησιμοποιείς πάντα προφυλακτικό που θα αλλάζεις μετά την πρωκτική επαφή και να αγοράζεις από το φαρμακείο λιπαντικά με βάση το νερό επειδή προστατεύουν περισσότερο, μειώνοντας τις πιθανότητες να σπάσει το προφυλακτικό και να δημιουργηθούν αμυχές.

Πηγή:newsday

Kάντε Like στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

2:47 π.μ. Share:

0 σχόλια:

Λάβετε ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συμπληρώστε το email σας...


back to top