Αθήνα
+25°C
Ηλιοφάνεια

Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011

Διάγνωση διαβήτη 10 χρόνια πριν εμφανιστεί!

Posted by ola-xima  |  No comments


Νέους δρόμους ανοίγει μια νέα επιστημονική ανακάλυψη που θα απαλλάξει χιλιάδες ανθρώπους από τη θανατηφόρο πολλές φορές νόσο..


Για πρώτη φορά τώρα, Αμερικανοί επιστήμονες πιστεύουν ότι βρήκαν ένα τρόπο να εντοπίζουν πρόωρα εκείνους τους ανθρώπους, οι οποίοι θα αναπτύξουν διαβήτη τύπου 2.

Ένα νέο αιματολογικό διαγνωστικό τεστ πιστεύεται ότι θα μπορεί στο μέλλον να ανιχνεύει το διαβήτη μέχρι και δέκα χρόνια πριν εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα υψηλά επίπεδα πέντε αμινοξέων, σε συγκεκριμένους συνδυασμούς μεταξύ τους, “δείχνουν” την εμφάνιση του διαβήτη.

Όσοι έχουν τα υψηλότερα επίπεδα αυτών των αμινοξέων, έχουν τέσσερις έως πέντε φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν τη νόσο, σε σχέση με όσους έχουν τα χαμηλότερα επίπεδα.

Οι επιστήμονες αισιοδοξούν ότι θα μπορέσουν να βασιστούν σε αυτούς τους νέους βιολογικούς δείκτες για να προβλέπουν πρόωρα την εκδήλωση της πάθησης.

Ο διαβήτης τύπου 2 πλήττει πολλά εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και η πάθηση μπορεί να μην διαγνωστεί για αρκετά χρόνια, παρά μόνο αφού προκαλέσει άλλες επιπλοκές στην υγεία.

Πηγή:newsit

Kάντε Like στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

6:48 μ.μ. Share:

0 σχόλια:

Λάβετε ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συμπληρώστε το email σας...


back to top