Αθήνα
+25°C
Ηλιοφάνεια

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

25 + 1 κανόνες της τέλειας σχέσης

Posted by ola-xima  |  No comments


Την σήμερον ημέρα όλες ψάχνουν απεγνωσμένα για τον πρίγκηπα του παραμυθιού, τον ένα και μοναδικό..
..τη σχέση της ζωή μας. Έλα όμως που όταν ο έρωτας χτυπήσει την πόρτα, ξεχνάς τον αγώνα που έκανες για να βρεις τον καλό σου και αρχίζουν οι απαιτήσεις και τα παράπονα.. Πριν κάνεις ανεπανόρθωτο κακό στον εαυτό σου, ακολούθησε τους παρακάτω κανόνες που θα διασφαλίσουν το πολυπόθητο "ζήσαν αυτοί καλά κι εσείς οι δυο καλύτερα..."

1.Στην αρχή: Διάλεξε τον σύντροφό σου με προσοχή και σοφία. Συνήθως, ένας άνθρωπος μας έλκει γα περισσότερα από ένα στοιχεία που διαθέτει. Ίσως μας θυμίζει κάποιον από το παρελθόν. Ίσως, επειδή μας κάνει να νιώθουμε ξεχωριστές. Όταν βρεις τον κατάλληλο, προσπάθησε να σκεφτείς αν διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που θα ήθελες να διαθέτει και ο κολλητός σου φίλος: χαρακτήρα που να σου ταιριάζει, προσωπικά χαρίσματα, γενναιοδωρία πνεύματος, ακολουθία ανάμεσα σε όσα λέει και όσα κάνει τελικά, σοβαρότητα στις σχέσεις του με τους γύρω. Μάθε την άποψή του για τις σχέσεις και το γάμο. Σίγουρα δεν θέλεις να ερωτευτείς κάποιον που δεν εμπιστεύεται ούτε τον ίδιο του τον εαυτό σε μια σχέση. Θα σου δημιουργήσει προβλήματα ακόμα και εκεί που δεν υπάρχουν.

2.Μην συγχέεις το σεξ με την αγάπη. Ειδικά στην αρχή ενός δεσμού, η αμοιβαία έλξη και η ευχαρίστηση που παίρνεις από τη σεξουαλική επαφή, μπορεί εύκολα να μπερδευτεί με την αγάπη. Δες τις ανάγκες σου και φρόντισε να τις εκφράσεις ανοιχτά.

3.Μια σχέση δεν πρέπει να θυμίζει παιχνιδάκια του τύπου ''Μάντεψε ποιός;'' Πολλοί (γυναίκες και άντρες) φοβούνται να διεκδικήσουν όσα θέλουν και τελικά βρίσκονται σε μια συνεχή διαδικασία καμουφλάζ. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην παίρνουν όσα θα ήθελαν και να βρίσκονται σε κατάσταση θυμού και φυσικά να ξεσπούν στο άλλο τους μισό.

4.Σκέψου απλά: πώς μπορείς να έρθεις κοντά με τον άλλο, τη στιγμή που δεν είσαι ειλικρινής; Ο καλός σου δεν είναι μάντης για να καταλάβει από μόνος του τις ανάγκες σου.

5.Σεβασμός, σεβασμός και πάλι σεβασμός, μέσα στη σχέση αλλά και έξω από αυτή. Πρέπει να φέρεσαι έτσι, ώστε ο σύντροφός σου να σε σέβεται. Άλλωστε, ο αμοιβαίος αλληλοσεβασμός είναι ένα βασικό κλειδί για τις μακροχρόνιες σχέσεις. Δείτε τον εαυτό σας σαν μια ομάδα. Αυτό σημαίνει πως συνεχίζετε να είστε δύο διαφορετικοί άνθρωποι που επιλέγουν να ενώσουν τις δυνάμεις και τις απόψεις τους για τη ζωή και την αγάπη. Μάθε πως να διαχειρίζεστε τις διαφορές σας.

6.Οι διαφωνίες δεν σκοτώνουν τις σχέσεις. Αντίθετα, οι βαριές κουβέντες μπορούν να προκαλέσουν τους πιο γρήγορους χωρισμούς.

7.Αντιμετώπισε τα αρνητικά συναισθήματα που είναι επόμενο να προκύπτουν ανάμεσα στους ανθρώπους. Μην είσαι απόλυτη και διατήρησε τις επιφυλάξεις σου.

8.Αν δεν σου αρέσει κάτι που κάνει εκείνος, συζήτησε μαζί του και μάθε τα κίνητρα της δράσης του. Μην υποθέτεις. Ρώτα και πάρε απαντήσεις σε ό,τι σε απασχολεί.

9.Λύσε τα προβλήματα την ώρα που προκύπτουν και μην τα αφήνεις να διογκώνονται. Μικρές διαμάχες μεγαλώνουν με τον καιρό μέχρι να γίνετε δύο ξένοι ή εχθροί μέσα στο ίδιο σπίτι. Μίλα λοιπόν. Όσο περνάει ο καιρός:

10. Μάθε να διαπραγματεύεσαι. Οι μοντέρνες σχέσεις δεν βασίζονται σε προκαθορισμένους ρόλους. Τα νέα ζευγάρια δημιουργούν τους ρόλους τους και όσο η ζωή, η δουλειά και οι υποχρεώσεις μεταβάλλονται, τόσο αλλάζουν και οι ρόλοι τους.

11. Άκουσε τον σύντροφό σου. Άκου τις ανησυχίες, και τα παράπονά του χωρίς επικρίσεις, Μερικές φορές αυτό που χρειαζόμαστε είναι να υπάρχει κάποιος πρόθυμος να μας ακούσει και όλα τα προβλήματα λύνονται. Επιπλέον, πρέπει να βλέπεις τα πράγματα και από τη μεριά του συντρόφου σου και εκείνος από τη δική σου.

12. Η οικειότητα για να έρθει σε μια σχέση θέλει πολύ σκληρή δουλειά. Σκέψου απλά πως όταν η οικειότητα λείπει από μια σχέση, τα μέλη της αποξενώνονται και τα εξωσχεσιακά παραστρατήματα είναι εύκολο να συμβούν. Δίνε τον καλύτερό σου εαυτό καθημερινά για να κερδίζεις την προσοχή και το ενδιαφέρον του αγαπημένου σου.

13. Έπειτα θα πρέπει να μοιράζεσαι τα όνειρα σου για το μέλλον μαζί του αρκετά συχνά. Ο γάμος δεν είναι μια παγιωμένη συμφωνία πως θα μείνετε μαζί για όλη σας τη ζωή καταναγκαστικά. Μοιραστείτε τις σκέψεις σας και δείτε αν τα όνειρα συμπίπτουν και αν βρίσκεστε στην ίδια σελίδα του βιβλίου της ζωής σας.

14. Μην υποτιμάς τη δύναμη που έχει ένα υπέροχο πρωινό ξύπνημα μαζί του. 15. Το σεξ πρέπει να έχει πρωτεύοντα ρόλο. Όμως μην υποτιμάς την επικοινωνία. Η σεξουαλική επαφή έρχεται εύκολα, η πνευματική όχι τόσο. Χρειάζεται ειλικρίνεια, εμπιστοσύνη και σοβαρότητα για να αφήσεις την ζωή σου στα χέρια κάποιου άλλου, να μοιραστείς μαζί του τις επιθυμίες και τους κρυφούς σου πόθους, Τα πρακτικά ζητήματα:

16. Μην πέφτετε για ύπνο μαλωμένοι. Κάντον να ξεθυμώσει με φιλιά και χάδια.

17. Ζήτα συγνώμη, συγνώμη, συγνώμη. Όλοι κάνουν λάθη. Οι προσπάθειες για συγχώρεση μετά από ένα σφάλμα, είναι πολύ σημαντικές για την κοινή σας ευτυχία. Μπορεί να πρέπει να παρακαλέσεις, να γίνεις χαλί να σε πατήσει, αλλά το να δείξεις πρόθυμη να κάνεις τα πάντα για να σε συγχωρέσει, κρίνεται άκρως απαραίτητο.

18. Μην εξαρτάσαι μόνο από εκείνον. Στηρίξου επάνω του αλλά όχι απόλυτα. Ο αγαπημένος σου δεν είναι εκεί για να σου καλύπτει ανάγκες, να λύνει προβλήματα και να σε σηκώνει όταν πέφτεις. Όλοι θέλουμε να στηριζόμαστε σε κάποιον (είτε λέγεται φίλος, σύζυγος, αγαπημένος) αλλά αυτό δεν σημαίνει πως εκείνος θα πρέπει να σηκώνει μόνος όλα τα βάρη.

19. Κατάκτησε τον αυτοσεβασμό και την αυτοεκτίμηση σου. Είναι πολύ πιο εύκολο για κάποιον να σε αγαπήσει και να είναι δίπλα σου όταν βλέπει πως και συ αγαπάς τον εαυτό σου. Έρευνες έδειξαν πως όσο περισσότερους ρόλους αναλαμβάνουν οι άνθρωποι στη ζωή τους, αισθάνονται πιο πλήρεις και γεμάτοι αυτοπεποίθηση. Μάλιστα, ο εθελοντισμός αποδείχτηκε ως ο πιο ουσιαστικός τρόπος για να αισθανθείς υπερήφανη για τον εαυτό σου.

20. Εμπλουτίστε τη σχέση σας βρίσκοντας νέα ενδιαφέροντα έξω από αυτήν. Όσο περισσότερα πάθη και ασχολίες έχεις και μοιράζεσαι στη ζωή σου,τόσο πιο πλούσια γίνεται η σχέση σου. Είναι ουτοπικό να φαντάζεσαι πως θα βρεις κάποιον να μοιράζεστε όλα σας τα ενδιαφέροντα. Άλλωστε αυτό δεν θα ήταν βαρετό μετά από λίγο καιρό;

21. Συνεργαστείτε. Μοιράστε τις υποχρεώσεις. Ένας δεσμός λειτουργεί σωστά όταν και και δύο μέλη του δίνουν και παίρνουν ισότιμα.

22. Μην χάνετε τον αυθορμητισμό σας.

23. Διατηρείτε την ενέργεια που είχατε αρχικά. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να προσέχετε την υγεία σας και να φροντίζετε να είστε σε καλή φόρμα.

24. Αποδέξου πως όλες οι σχέσεις έχουν τις καλές και τις κακές ημέρες τους. Δεν μπορείς να περιμένεις να πηγαίνουν όλα σωστά, κάθε στιγμή. Οι δύσκολες στιγμές που θα ξεπεράσετε θα σας ενώσουν περισσότερο από όσο νομίζεις.

25. Μην τρέχεις να ξεφύγεις από μια κακή σχέση. Προσπάθησε να την κατανοήσεις, εξετάζοντάς την σαν μια ανάκλαση της άποψης που έχεις για τον εαυτό σου. Αν δεν σκεφτείς τι πήγε στραβά, η επόμενη σχέση σου θα έχει την ίδια κατάληξη. Πριν αλλάξεις μια σχέση, φρόντισε να αλλάξεις αυτά που έκανες λάθος.

26. Η αγάπη δεν είναι κάτι που νιώθεις ή δεν νιώθεις. Σε όλες τις σχέσεις, υπάρχουν κλιμακώσεις. Δούλεψε τα συναισθήματά σου. Κάποιες φορές θα τα νιώθεις πιο έντονα, και κάποιες λιγότερο..

Πηγη:24wro

Kάντε Like στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

1:22 π.μ. Share:

0 σχόλια:

Λάβετε ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συμπληρώστε το email σας...


back to top