Αθήνα
+25°C
Ηλιοφάνεια

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

"Η Ελλάδα θα σταθεί πάλι στα πόδια της", λέει ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του για την 25η Μαρτίου

Posted by ola-xima  |  No comments


Tη βεβαιότητά του ότι "όπως και πριν από 190 χρόνια, θα σταθούμε και πάλι αντάξιοι απέναντι στην Ιστορία μας, ενωμένοι στις δυσκολίες και με θάρρος μπροστά στις προκλήσεις που μας περιμένουν", υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο μήνυμά του για την επέτειο της Επανάστασης του 1821..

Στο μήνυμα επισημαίνεται ότι "όπως και τότε, έτσι και τώρα, είναι στο χέρι μας. Όπως και τότε, έτσι και τώρα, θα τα καταφέρουμε, για να αισθανθούμε και πάλι περήφανοι ως Έλληνες, όχι μόνο για τη χώρα που μας κληροδότησαν οι αγωνιστές του '21 αλλά και για τη νέα Ελλάδα, που μαζί έχουμε ήδη ξεκινήσει να οικοδομούμε".

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρει στο μήνυμά του ότι "γιορτάζουμε πάνω απ' όλα τη θέληση ενός λαού να διεκδικήσει το δικαίωμα στην ελευθερία, στην ανεξαρτησία, την ίδια του την υπόσταση", προτού υπογραμμίσει ότι το εγχείρημα της απελευθέρωσης φάνταζε ακατόρθωτο, μερικά χρόνια πριν το 1821. Όχι μόνο πραγματοποιήθηκε όμως, αλλά και, 190 χρόνια αργότερα, η Ελλάδα αποτελεί "σταθερή δημοκρατία, ένα φάρο ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή μας, συγκαταλέγεται στις πιο ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου, είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της ευρωζώνης και όλων των σημαντικών διεθνών οργανισμών", μια δημοκρατία με κατοχυρωμένα τα ατομικά, πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα.

Συγκρίνοντας το τότε και το τώρα, ο κ. Παπανδρέου τονίζει ότι όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες καλούνται σήμερα να δώσουν άλλη μία μεγάλη μάχη, για "ανατροπές απέναντι σε χρόνια προβλήματα και σαθρές νοοτροπίες, που μας οδήγησαν στο εξαιρετικά δύσκολο σημείο στο οποίο βρεθήκαμε καθώς μας άφησαν ακάλυπτους στους άγριους ανέμους της διεθνούς οικονομίας".

Καλούμαστε και πάλι, προσθέτει ο πρωθυπουργός, "να συμπορευτούμε ενωμένοι για να σταθεί και πάλι η Ελλάδα μας στα πόδια της, απαλλαγμένη από δάνειες δυνάμεις και εξαρτήσεις, αλλά και από τα δικά της ιδιαίτερα προβλήματα, τα οποία οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε τώρα, ώστε για τις επόμενες γενιές να αποτελούν οριστικά παρελθόν".

Πηγή:newsit

Kάντε Like στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

7:41 π.μ. Share:

0 σχόλια:

Λάβετε ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συμπληρώστε το email σας...


back to top