Αθήνα
+25°C
Ηλιοφάνεια

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

9η Athens Xclusive Designers Week

Posted by ola-xima  |  No comments


ΔΕΙΤΕ: Παρουσίαση των νέων τάσεων για το Φθινόπωρο-Χειμώνα 2011/12..


Η 9η Athens Xclusive Designers Week, η διεθνής εβδομάδα μόδας, θα λάμψει ξανά από τις 19 έως τις 22 Μαρτίου, στο Συνεδριακό Κέντρο του Μεγάρου Εθνικής Ασφαλιστικής παρουσιάζοντας τις προτάσεις Ελλήνων και Διεθνών σχεδιαστών για το Φθινόπωρο/Χειμώνα 2011/12.

Η AXDW, επισφραγίζοντας όπως πάντα τον διεθνή χαρακτήρα της, έχει την τιμή να συνεργάζεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά με Διεθνείς Έλληνες σχεδιαστές που διαπρέπουν στο εξωτερικό ενώ επιτυχημένοι επιχειρηματίες του χώρου της ένδυσης από το Λονδίνο, το Παρίσι και το Μόντε Κάρλο θα επισκεφθούν τον Μάρτιο την Αθήνα με αποκλειστικό σκοπό να παρακολουθήσουν από κοντά την 9η AXDW.


Οι Διεθνείς Έλληνες σχεδιαστές που θα φιλοξενήσει η AXDW προκειμένου να παρουσιάσουν τις μοναδικές δημιουργίες τους στο ελληνικό κοινό είναι:

Angelos Frentzos: Ο διεθνούς φήμης Έλληνας σχεδιαστής που ζει και εργάζεται στο Μιλάνο εδώ και πολλά χρόνια, με μια σπουδαία καριέρα με μοναδικές δημιουργίες και ανατρεπτικά concept που έχουν παρουσιαστεί σε χώρους όπως το Victoria & Albert Museum, έρχεται ξανά στην AXDW και εντυπωσιάζει με ένα εμπνευσμένο concept show μαζί με την ομάδα Zand the Band, σε μια παραλλαγή της επιτυχημένης παράστασης Musicall, με leading performer την Εβελίνα Παπούλια.

Antoine Antoniadis: Ο Antoine Antoniadis δημιούργησε έναν γαλλικό οίκο στο Παρίσι με sur mesure δημιουργίες που εντυπωσιάζουν και κερδίζουν τις καλύτερες κριτικές. Ανάμεσα στις επώνυμες πελάτισσες του ανήκουν η Dita Von Teese και η fashion persona του Παρισίου Mademoiselle Agnes, ενώ οι συνεργάτες του έχουν συνεργασία και με οίκους όπως Jean Paul Gaultier, Hermes, Rick Owens κ.α. Η 1η του επίδειξη στο Παρίσι πραγματοποιήθηκε στο Palais de Tokyo με μεγάλη απήχηση στα διεθνή media και το fashion society. Επίσης, ο οίκος μόδας Antoine Antoniadis συνεργάζεται με το 12ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο.



Myrto Dramountani: Η Ελληνίδα σχεδιάστρια με σπουδές στη Νέα Υόρκη και εμπειρία σε Αμερικάνικους οίκους όπως Victor De Souza, έχει ξεκινήσει τη δική της πορεία στο Λονδίνο εδώ και ένα χρόνο με τις καλύτερες προοπτικές!

Melissa Diamantidi: Η Melissa Diamantidi μετά τις σπουδές της στη Νέα Υόρκη, μαθήτευσε δίπλα στον Roland Mouret και ξεκίνησε τη δική της πορεία στη μόδα. Συνδυάζοντας στοιχεία από την ελληνική αισθητική και την αγγλική κουλτούρα, έχει δημιουργήσει το δικό της στίγμα στο Λονδίνο.

Stephan Caras: Ο Έλληνας σχεδιαστής, με εμπειρία σε διεθνείς οίκους μόδας όπως Guy Laroche, Biba και Hermes, έχει διακριθεί από το Hong Kong έως τη Νέα Υόρκη με τον οίκο υψηλής ραπτικής που διατηρεί στο Τορόντο του Καναδά. Πολλοί επώνυμοι πελάτες, μεταξύ των οποίων και οι κυρίες της βασιλικής οικογένειας της Ιορδανίας προτιμούν τις υπέρκομψες δημιουργίες του!



Η AXDW πρόκειται να φιλοξενήσει τον Indashio, το νέο και ταλαντούχο Νεοϋορκέζο σχεδιαστή, που έρχεται στην AXDW λίγες μέρες μετά την επίδειξή του στο New York Fashion Week. O Indashio είναι πολύ αγαπητός από τις κυρίες του διεθνούς jet set, οι οποίες επιλέγουν τις λαμπερές και εκκεντρικές δημιουργίες του για τις βραδινές τους εμφανίσεις. Μερικές από αυτές είναι οι Kim Kardashian, Nicky Hilton, Patricia Field, Tyra Banks και άλλες.

Η 9η AXDW συνεργάζεται και με μια σημαντική σχεδιάστρια από τη Ρουμανία, την Andreea Tincu and Sense. Με συμμετοχές στα fashion weeks του Παρισιού, της Βιέννης, της Ρουμανίας και του Κιέβου, η Andreea έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και υπόσχεται ένα εντυπωσιακό show!



Έλληνες σχεδιαστές που ξεχωρίζουν για το ταλέντο τους απογειώνουν την πασαρέλα της 9ης AXDW:

Chara Lebessi: Η Χαρά Λεμπέση έχει καταφέρει να κερδίσει τις εντυπώσεις όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό αφού έχει κληθεί να παρουσιάσει τη συλλογή της στο Βελιγράδι με επίτιμη καλεσμένη τη βασιλική οικογένεια της Γιουγκοσλαβίας αλλά και στο Παρίσι και την Τουρκία.

Celebrity Skin: Το avant garde δίδυμο του Δημήτρη Στρέπκου και της Ελένης Μπάρλα, είναι αναγνωρίσιμο για τη θεατρικότητα των ρούχων του και συμμετέχει σε editorials διεθνών μέσων όπως το FIASCO, το BLINK κ.α. Ανάμεσα στις επώνυμες Celebrity Skin people ανήκουν η Άντα Λιβιτσάνου, η Ελεονώρα Ζουγανέλη, η Shaya κ.α.

Stelios Koudounaris: O Κύπριος ανερχόμενος σχεδιαστής, που έχει αναδειχθεί ως Best Designer of the Year 2009 στην εβδομάδα μόδας της Κύπρου, και έχει καταφέρει σε σύντομο χρονικό διάστημα να εκθέτει τις δημιουργίες του σε Λονδίνο, Αυστρία, Δανία και Κύπρο. Διατηρώντας πάντα τη μινιμαλιστική του ματιά στη γυναικεία κομψότητα με ροκ και άγρια διάθεση, παρουσιάζει για 4η φορά στην AXDW.

Ratt by Rita Attalla: Η Ρίτα Αττάλλα, μετά την αποφοίτησή της από τη σχολή Veloudakis έκανε την είσοδό της στο χώρο της μόδας. Αφού συνεργάστηκε με αρκετούς σχεδιαστές, η αγάπη της για τη μόδα την οδήγησε στη δημιουργία του brand Ratt. Μετά από 2 εκπληκτικές collection, για 3η φορά στην AXDW η Ρίτα Αττάλλα μας παρουσιάζει κομψές δημιουργίες που αγκαλιάζουν το γυναικείο σώμα ενώ το highlight της νέας συλλογής της είναι τα μεταλλικά φερμουάρ.

Christine & Joe: Το δίδυμο της Χριστίνας Παππά και της Τζο Τόγκου, μετά το επιτυχημένο τους ντεμπούτο στην Athens Xclusive Designers Week, συνεχίζουν δυναμικά και μας παρουσιάζουν τις θηλυκές και σέξι δημιουργίες τους που απευθύνονται σε γυναίκες με άποψη!
Miltos: Ο κλασσικός Μίλτος, με την σταθερή ποιότητα και κομψότητα των δημιουργιών του, συνεχίζει να μας μεταφέρει σε ρομαντικές εποχές όπου η γυναίκα διατηρεί την αθώα θηλυκότητα της.

Για πρώτη φορά φέτος στην AXDW θα πραγματοποιηθούν δύο μοναδικά shows με αξεσουάρ. Η Ντέπη Μπουρνάζου με το brand name de.bour shoe studio θα παρουσιάσει μοντέρνα παπούτσια ενώ η Παυλίνα Παπαηλιοπούλου με τη συλλογή Ippolito θα προυσιάσει τσάντες σε κλασσικές και διαχρονικές γραμμές.



Η 2η ημέρα της AXDW, Κυριακή 20 Μαρτίου 2011, είναι αφιερωμένη όπως πάντα στους νέους σχεδιαστές. Στην ενότητα των New Designers συμμετέχουν 10 σχεδιαστές παρουσιάζοντας νέες και πρωτότυπες ιδέες, οι Νadia Rapti & Teknio kerasioti, Vasia Kont, CorBo, Agaliou Kostantina, Empire, jeΑnS, Nikomia, Konstantinos Mitrovgenis και οι περσινοί νικητές των βραβείων Asel & Eleonora και Ourania_Kay.

Οι συμμετέχοντες θα διαγωνιστούν στο θεσμό των New Designers Awards και θα κριθούν από μια επιτροπή που αποτελείται από buyers, fashion editors και καταξιωμένους σχεδιαστές ενώ θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν 3 μοναδικά βραβεία σε μια λαμπερή τελετή απονομής.

1ο βραβείο - “Best New Designer”: Δωρεάν συμμετοχή σε ένα Fashion Week στο εξωτερικό.
2ο βραβείο - “Best Trendsetter by MTV”: Η AXDW σε συνεργασία με το τηλεοπτικό σταθμό MTV δίνει τη δυνατότητα στο νικητή να παρευρεθεί στα TRL AWARDS της Ιταλίας και να κάνει δηλώσεις στο «red carpet» τα οποία θα πραγματοποιηθούν στη Φλωρεντία στις 20 Απριλίου 2011.
3ο βραβείο - “Best Catwalk”: Η AXDW σε συνεργασία με το ΙΕΚ ΑΚΜΗ προσφέρει δωρεάν συμμετοχή σε μεταπτυχιακό course (Work Shop για Σχεδιασμό και Κατασκευή Αξεσουάρ και Styling για Editorial) που διοργανώνει το ΙΕΚ ΑΚΜΗ για τους αποφοίτους του στην ESMOD, την κορυφαία γαλλική σχολή μόδας στο Παρίσι.

Όπως κάθε φορά έτσι και τώρα στην 9η AXDW δεν λείπουν οι παράλληλες εκδηλώσεις εμπνευσμένες πάντα από τη μόδα, Στο πλαίσιο αυτό, η διοργάνωση φιλοξενεί το Fashion Wisdom Exhibition, μια έκθεση με αποφθέγματα μεγάλων σχεδιαστών που έχουν στιγματίσει την ιστορία της διεθνούς μόδας, η οποία θα μας ταξιδέψει στον κόσμο του στυλ μέσα από τα λόγια μεγάλων προσωπικοτήτων. H Xclusive Boutique της 9ης AXDW θα έχει αέρα «εποχής», αφού θα φιλοξενήσει μια μοναδική vintage συλλογή με ρούχα και αξεσουάρ υπογραμμένα από σημαντικούς σχεδιαστές, τα οποία οι επισκέπτες της διοργάνωσης θα μπορούν να αποκτήσουν, σε μοναδικές τιμές. Η επιμέλεια της Xclusive Vintage Boutique στην 9η AXDW, πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Indeco. Το καλλιτεχνικό χαρακτήρα της διοργάνωσης έρχεται να ολοκληρώσει και η έκθεση textile design της Ελληνίδας σχεδιάστριας υφασμάτων Annie P, η οποία παρά το νεαρό της ηλικίας της, έχει δημιουργήσει prints για τον οίκο μόδας Roberto Cavalli, για το .LAK και για αρκετούς Έλληνες σχεδιαστές.



Επίσης, η AXDW σε συνεργασία με την Colgate θα πραγματοποιήσει το Fashion Hunt όπου οι καλεσμένοι σε κάθε επίδειξη μόδας, θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν μοναδικά fashion gifts και αξεσουάρ που θα εξασφαλιστούν από την διοργάνωση αποκλειστικά γι’ αυτούς.

Η AXDW, η πιο σημαντική και πρωτοπόρος διοργάνωση μόδας υπόσχεται στο ελληνικό κοινό μια μοναδική fashion εμπειρία!

Χορηγός φιλοξενίας: Athenaeum Intercontinental Athens

Το μακιγιάζ επιμελείται η εταιρία MAC Cosmetics.

Χορηγοί Επικοινωνίας: MTV, WORLD FASHION, BEST RADIO, VFM, EN LEFKO, GLAMOUR, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, GLAM, METRO, DELUXE, TL!FE.gr, Edgar

Υπό την αιγίδα: Πρεσβεία Κύπρου, Ε.Τ.Ο.Α. (Εταιρεία Τουριστικής& Οικονομικής Ανάπτυξης Αθηνών), Σ.Ε.Λ.Π.Ε. (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων & Λιανικών Πωλήσεων Ελλάδος), Σ.Β.Β.Ε. (Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος), Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων, Π.Σ.Β.Β.Π.Ε. (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βιοτεχνιών & Βιομηχανιών Πλεκτού Ενδύματος).

Πηγη:newsbeast

Kάντε Like στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

12:09 μ.μ. Share:

0 σχόλια:

Λάβετε ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συμπληρώστε το email σας...


back to top