Αθήνα
+25°C
Ηλιοφάνεια

Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Σάλος από τις δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών ότι το Καστελόριζο ανήκει στη Μεσόγειο

Posted by ola-xima  |  1 comment


Πως αντιδρά το υπουργείο Εξωτερικών και η κυβέρνηση για τις δηλώσεις Νταβούτογλου πως το Καστελόριζο δεν είναι μέρος του Αιγαίου, αλλά της Μεσογείου..


Ο Αχμέτ Νταβούτογλου, λίγα 24ωρα πριν αρχίσει την επίσκεψη-πρόκληση στην Ελλάδα, που περιλαμβάνει περιοδεία στη Θράκη, έδωσε συνέντευξη στη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και τον Α.Παπαχελά.

«Το Καστελόριζο βρίσκεται στη Μεσόγειο. Σ΄ ότι αφορά το νησί του Καστελόριζου,η Τουρκία έχει βάσιμες νομικές και πολιτικές θέσεις,σε συμφωνία με το Διεθνές Δίκαιο και τη νομολογία των διεθνών δικαστηρίων,συμπεριλαμβανομένης και της Χάγης.Και γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα και η Τουρκία διαφωνούν σχετικά με τις θαλάσσιες ζώνες στην Ανατολική Μεσόγειο»,είπε ο Νταβούτογλου.


Πριν από λίγο δηλώσεις έκανε για το θέμα ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας :''Στη συνέντευξη περιγράφονται θέσεις της Τουρκίας. Θέσεις που είναι γνωστές. Όπως γνωστές είναι και οι θέσεις της Ελλάδας. Για την Ελλάδα, στόχος των διερευνητικών επαφών είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας μεταξύ των δύο χωρών σε όλο το εύρος της, από τη Θράκη μέχρι το Καστελόριζο. Αυτό είναι αυτονόητο''.
Πηγή:newsit

Kάντε Like στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

1:54 μ.μ. Share:

1 σχόλιο:

  1. ΤΙΤΛΟΣ

    Τα σκάνδαλα "διελευκάνθηκαν"!...Τα"μαχαίρια έφτασαν, πλέον, βαθειά στα κόκκαλα"!..."χύθηκε άπλετο φώς"!!!...κι όμως, "η ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ καλά κρατεί"!!!!


    "Πολλά είναι τα σκάνδαλα
    καμιά η Τιμωρία
    κι όμως , καιρό τώρα φλερτάρουμε
    με τη Χρεοκοπία"!

    Ευ-δαίμων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λάβετε ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συμπληρώστε το email σας...


back to top