Αθήνα
+25°C
Ηλιοφάνεια

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Η Άγκυρα ετοιμάζει πυρηνικό εργοστάσιο

Posted by ola-xima  |  No comments


«Δεν υπάρχει επένδυση χωρίς ρίσκο» λέει ο Ερντογάν..
Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να κατασκευάσει μαζί με τη Ρωσία το πρώτο της πυρηνικό εργοστάσιο στο Άκουγιου, μια περιοχή γνωστή για τη σεισμικότητά της, παρά το ατύχημα που προκλήθηκε από το σεισμό της Παρασκευής στις πυρηνικές εγκαταστάσεις της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία, ανακοίνωσε αργά χθες ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Μένουν μήνες, ίσως εβδομάδες για να αρχίσουμε μαζί με τη Ρωσία το πρόγραμμά μας για τον πυρηνικό σταθμό στο Άκουγιου», δήλωσε ο Ερντογάν κατά την επίσκεψη εργασίας που πραγματοποιεί στη Μόσχα, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή. Το Άκουγιου βρίσκεται στη νότια Τουρκία, στα παράλια στη Μεσόγειο και η περιοχή είναι γνωστή για τη σεισμικότητά της.

Τουλάχιστον 140 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε τα 'Αδανα το 1998, μια πόλη κοντά στη Μερσίνη, την επαρχία όπου θα κατασκευαστεί το πυρηνικό εργοστάσιο.

Μιλώντας σε τουρκο-ρωσικό φόρουμ ο Ερντογάν δήλωσε ότι όλα είναι έτοιμα και το πρόγραμμα επενδύεται με 20 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πριν αναχωρήσει από την Άγκυρα για τη Ρωσία, ο Ερντογάν υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν θα υπαναχωρήσει στα προγράμματά της για την κατασκευή τριών πυρηνικών εργοστασίων μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια στην Τουρκία, παρά τη σοβαρή κατάσταση στα πυρηνικά εργοστάσια στην Ιαπωνία.

«Δεν υπάρχει επένδυση χωρίς ρίσκο», πρόσθεσε.

Η Άγκυρα και η Μόσχα υπέγραψαν συμφωνία το Μάιο του 2010 για την κατασκευή ενός αντιδραστήρα, προκαλώντας την οργή των οικολόγων που προειδοποιούν για τους κινδύνους στη σεισμογενή περιοχή.

Πηγη:newsbeast

Kάντε Like στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

1:44 μ.μ. Share:

0 σχόλια:

Λάβετε ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συμπληρώστε το email σας...


back to top