Αθήνα
+25°C
Ηλιοφάνεια

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Τερατογενέσεις και ραγδαία αυξηση των κρουσμάτων καρκίνου προβλέπουν από την διαρροή ραδιενέργειας οι επιστήμονες

Posted by ola-xima  |  No comments


Ολέθριες θα είναι οι συνέπειες στην υγεία των κατοίκων της Ιαπωνίας. Τι προβλέπουν στο newsit οι ειδικοί..
Όπως δήλωσε στο newsit ο καθηγητής Χειρουργικής Ογκολογίας, Νίκος Λυγιδάκης ο οποίος έχει σπουδάσει και στην Ιαπωνία, "σαν αποτέλεσμα της έκλυσης ραδιενέργειας έχουμε το σύνδρομο ραδιενεργείας, το οποίο διακρίνεται σε οξύ και χρόνιο, ανάλογα με τη δόση ραδιενέργειας η οποία έχει απελευθερωθει και έχει προσβάλλει έναν άνθρωπο.

Το οξύ σύνδρομο, δηλαδή το μεσοπρόθεσμο,  μπορεί να αναπτυχθεί ακόμη και μετά 30 λεπτά απο την έκθεση του ατόμου στη ραδιενέργεια. Τα συμπτώματα είναι υψηλός πυρετός, έμετοι, διάρροια, κόπωση και καταστροφή - νέκρωση των κυττάρων στον μυελό των οστών και πολλών ακόμη κυττάρων στο σύνολο των οργάνων του ανθρώπινου σώματος.

Το χρόνιο σύνδρομο, δηλαδή το μακροπρόθεσμο, έχει τεράστια επίδραση στην καρκινογέννεση και γεννετικές διαταραχές, δηλαδή να δούμε παιδιά μογγολάκια και φυσικά μιλάμε για ογκογέννεση δηλαδή πολλούς καρκίνους.

Καταστρέφεται το γαστρεντερικό σύστημα γι' αυτό και έχουμε και αιμορραγία, είτε με τη φορφή αιμορραγικών εμετών είτε με τη μορφή αιμορραγικής διάρροιας.

Η γνώμη μου ως γιατρός και επιστήμονας ειναι πως η πυρηνική ενέργεια δεν είναι κάτι το απλό. Δεν είναι καθόλου εύκολο να ελεγχθεί και είναι πολύ επικίνδυνη, γι' αυτό και οι κυβερνήσεις των κρατών πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές".

Ακούστε τι δήλωσε στο newsit ο καθηγητής Χειρουργικής Ογκολογίας, Νίκος Λυγιδάκης:




 Πηγή:newsit

Kάντε Like στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

11:41 π.μ. Share:

0 σχόλια:

Λάβετε ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συμπληρώστε το email σας...


back to top