Αθήνα
+25°C
Ηλιοφάνεια

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Έτοιμη η Ελλάδα για επέμβαση στην Λιβύη

Posted by ola-xima  |  No comments


Έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει σε κυβερνητικά στελέχη και αντιπολίτευση η απόφαση της κυβέρνσης να λάβουν μέρος στρατιωτικές δυνάμεισς στο επιχειρησιακό μσκέλος της επίθεσης στη Λιβύη..

Όπως εξηγούν έμπειροι παράγοντες θα είναι η πρώτη φορα που η Ελλάδα θα επιχειρήσει – έστω και σε επίπεδο αναχαίτησης - εναντίον άλλης χώρας.
Προβληματισμός, βέβαια, προκαλεί ακόμη περισσότερο το γεγονός ότι η Λιβύη μέχρι πρόσφατα θεωρούταν φίλη χώρα και πριν από λιγότερο ένα χρόνο ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου την είχε επισκεφτεί.
Σχεδόν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης κρούουν τον κώδονα του κινδύνου για μια τέτοια απόφαση, δεδομένης της ευαισθησίας του ελληνικού λαού σε θέματα παρέμβασης στο εσωτερικό μιας ξένης χώρα. Ειδικά αυτή την περίοδο μια τέτοια απόφαση θα μπορούσε να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου και να απελευθερώση την κοινωνική οργή με απρόβλεπτες συνέπειες.
Ήδη το ΚΚΕ προγραματίζει συγκέντρωση διαμαρτυρίας για σήμερα και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εκφράσει ήδη την οργισμένη αντίθεσή του.
Σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο η Ελλάδα θα συνδράμει με τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη, μια φραγάτα, ένα ελικόπτερο έρευνας και ένα ιπτάμενο ραντάρ.
Πάντως έχει σημάνει συναγερμός στο επιτελείο εθνικής άμυνας μετά την απειλή το Καντάφι περί αντιποίνων σε χώρες της Μεσογείου.

Πηγη:newsbomb

Kάντε Like στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

12:39 μ.μ. Share:

0 σχόλια:

Λάβετε ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συμπληρώστε το email σας...


back to top