Αθήνα
+25°C
Ηλιοφάνεια

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Καρκινικά ίχνη στα νύχια

Posted by ola-xima  |  No comments


Έναν νέο τρόπο ασφαλούς πρόγνωσης του καρκίνου του πνεύμονα βρήκαν Αμερικανοί επιστήμονες. Δείτε πώς τα νύχια του ποδιού μπορούν να προειδοποιήσουν για την πιθανότητα εμφάνισης της ασθένειας..

Τα επίπεδα νικοτίνης στα νύχια των δακτύλων των ποδιών είναι  ισχυρός προγνωστικός παράγοντας του καρκίνου του πνεύμονα, όπως κατέδειξε σχετική μελέτη  του Πανεπιστημίου του San Diego της Καλιφόρνιας.
Ειδικοί του Πανεπιστημίου του San Diego της Καλιφόρνιας ανακάλυψαν ότι το να μετρήσει κανείς τα επίπεδα της νικοτίνης στα νύχια των ποδιών του μπορεί να  δώσει μια αρκετά ασφαλή ένδειξη μελλοντικού κινδύνου για εμφάνιση καρκίνου του πνεύμονα.
Το αργό μεγάλωμα των νυχιών καταδεικνύει χρόνιο κάπνισμα όπως αναφέρει η Αμερικανική εφημερίδα  Επιδημιολογίας.
Οι άντρες στους οποίους είναι πιο εμφανές το αργό μεγάλωμα των νυχιών  έχουν περίπου 3 φορές περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσουν καρκίνο του πνεύμονα παρά σε αυτούς που ισχύει το αντίθετο.
Τα νύχια των ποδιών δε φανερώνουν μόνο το ποιοι καπνιστές  έχουν κίνδυνο να αποκτήσουν καρκίνο του πνεύμονα αλλά δίνει ενδείξεις και στους μη καπνιστές.
Οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν σε περισσότερους από 800 άνδρες, σε κάποιους από τους οποίους είχε ήδη διαγνωστεί καρκίνος του πνεύμονα.
Τα επίπεδα νικοτίνης στα νύχια των δακτύλων των ποδιών είναι λοιπόν ισχυρός προγνωστικός παράγοντας του καρκίνου του πνεύμονα.
Μερικοί από τους άνδρες με τα υψηλότερα επίπεδα της νικοτίνης ήταν μη-καπνιστές που, κατά πάσα πιθανότητα, είχαν εκτεθεί μέσω του παθητικού καπνίσματος.
Ο καρκίνος του πνεύμονα είναι η πιο κοινή μορφή καρκίνου στον κόσμο, με 1,61 εκατομμύρια νέα περιστατικά κάθε χρόνο.
Η συντριπτική πλειοψηφία του καρκίνου του πνεύμονα οφείλονται στο κάπνισμα. Ο  κίνδυνος ανάπτυξης καρκίνου του πνεύμονα εκτιμάται ότι θα είναι 1 στα 14 για τους άνδρες και 1 στα 19 για τις γυναίκες στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Περίπου 41.000 άνθρωποι είχαν διαγνωσθεί με καρκίνο του πνεύμονα στη Μεγάλη Βρετανία το 2008, κάτι που ισοδυναμεί με 112 άτομα κάθε μέρα.

Πηγή:news247

Kάντε Like στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

3:30 μ.μ. Share:

0 σχόλια:

Λάβετε ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συμπληρώστε το email σας...


back to top