Αθήνα
+25°C
Ηλιοφάνεια

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Ηράκλειο: Δεν τους αφήνουν να υιοθετήσουν παιδί επειδή είναι χορτοφάγοι!

Posted by ola-xima  |  No comments


Μοιάζει απίστευτο αλλά ζευγάρι Κρητικών δεν μπορεί να υιοθετήσει παιδί επειδή δεν τρώει κρέας και ψάρι! Το θέμα όπως είναι λογικό προκαλεί αντιδράσεις και πολλές συζητήσεις στην τοπική κοινωνία..


To θέμα ήρθε στο προσκήνιο με αφορμή την επίσημη απάντηση της υπηρεσίας Κοινωνικής Πρόνοιας με την οποία απορρίπτεται η αίτηση του ζευγαριού για την αναδοχή βρέφους. Οι δύο Ηρακλειώτες κρίνονται ακατάλληλοι για γονείς λόγω της “γαλακτοχορτοφαγικής διατροφής” τους, αν και πληρούν τα υπόλοιπα κριτήρια.
Η υπόθεση όπως γράφει η εφημερίδα ''Πατρίδα'' προκαλεί αίσθηση την ώρα που δεκάδες παιδιά βρίσκονται εγκαταλελειμμένα σε ιδρύματα ενώ εκατοντάδες άλλα “παζαρεύονται” από κυκλώματα αγοραπωλησίας βρεφών. Το ζευγάρι προσέφυγε στη Δικαιοσύνη προκειμένου να διεκδικήσει δικαστικά πλέον το μωρό αλλά και να αντικρούσει το απαράδεκτο, όπως καταγγέλλεται, σκεπτικό της Υπηρεσίας που το αποκλείει από κάθε περίπτωση αναδοχής ή υιοθεσίας.
Το παράδοξο είναι ότι αρχικώς η κοινωνική λειτουργός που χειρίστηκε την υπόθεση, είχε δηλώσει ενθουσιασμένη με την περίπτωση τους και μάλιστα τους διαβεβαίωσε-όπως αναφέρεται-ότι θα καταβάλλει προσπάθειες για να πάρουν το βρέφος το συντομότερο δυνατόν στο σπίτι τους. Η χαρά τους ήταν απερίγραπτη. Αγόρασαν την κούνια του, τα ρουχαλάκια του, μέχρι και νονό βρήκαν.
Αντί του μωρού ωστόσο… εισέπραξαν μία απάντηση που τους «λύγισε». Το Κράτος τους έκλεισε την πόρτα κρίνοντας ότι είναι ακατάλληλοι για γονείς εξαιτίας του γαλακτοχορτοφαγικού τρόπου διατροφής τους, παρά το γεγονός ότι το ζευγάρι ανέλαβε τη δέσμευση να δίνει στο παιδί ό,τι είναι καλύτερο για την ανάπτυξη του.
Η αγάπη που νιώθουν για το παιδί αλλά και η κατάφωρη αδικία την οποία υφίστανται, τους οδήγησε στην απόφαση να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, διεκδικώντας την αναδοχή του βρέφους αλλά και να ανατρέψουν το απαράδεκτο, όπως καταγγέλλουν, σκεπτικό της απορριπτικής απόφασης της Πρόνοιας, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να ανοίξουν το δρόμο και για άλλα ζευγάρια που μπορούν να βρεθούν στη θέση τους.

Πηγή:newsit

Kάντε Like στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

11:28 π.μ. Share:

0 σχόλια:

Λάβετε ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συμπληρώστε το email σας...


back to top