Αθήνα
+25°C
Ηλιοφάνεια

Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2011

Όταν το μέγεθος είναι πρόβλημα…

Posted by ola-xima  |  No comments


Πολλά ακούγονται και λέγονται για το μέγεθος του γεννητικού οργάνου ενός άνδρα..

Σύμφωνα με τους σεξολόγους, στην ενήλικη ζωή φυσιολογικό σε µέγεθος θεωρείται ένα πέος που σε στύση φτάνει τα 11-15 εκ. (κατά µέσο όρο).
Ακόµα όµως και κάτω από τα 11 εκ. ένα πέος δεν θεωρείται παθολογικά µικρό εφόσον λειτουργεί φυσιολογικά. Οι παθολογικές καταστάσεις είναι πάρα πολύ σπάνιες και αναφέρονται σε πέη περίπου 2½ εκατ. σε στύση.
Πάντως έχετε υπόψη ότι το µέγεθος του πέους είναι κληρονομικό.
Tο παθολογικά µικρό πέος, το οποίο όµως είναι κανονικά διαµορφωµένο, ονοµάζεται µικροφαλλός ή µικροπέος.
Αιτίες
Οι αιτίες του µικροπέους µπορεί να είναι α) ορµονικές ανωµαλίες, β) ανωµαλίες όρχεων ή γ) ιδιοπαθείς (χωρίς σαφή αιτία).
Οι επεµβάσεις
Το µικρό πέος µπορεί να συνοδεύεται µε στυτική διαταραχή. Ουσιαστικά όµως το θέµα είναι περισσότερο ψυχολογικό για τους άντρες, που γι’ αυτό συχνά επιµένουν στις επεµβάσεις χωρίς να υπάρχει πρόβληµα. Πάντως οι χειρουργικές επεµβάσεις επιµήκυνσης και πάχυνσης είναι η µόνη λύση για αύξηση του πέους στους ενήλικες, καθώς τότε το µέγεθος δεν µπορεί να αλλάξει µε ορµονική θεραπεία. Ωστόσο µε την επιµήκυνση τα εκατοστά που κερδίζονται είναι λίγα, ενώ µε την πάχυνση το πέος κερδίζει σε πάχος, αλλά συχνά αποκτά µια (µη αναστρέψιµη) τριγωνική µορφή. Μηχανήµατα επιµήκυνσης ή χάπια δεν έχουν αποτέλεσµα, ενώ µπορούν να είναι και επικίνδυνα.

Πηγη:newsbomb

Kάντε Like στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

12:02 μ.μ. Share:

0 σχόλια:

Λάβετε ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συμπληρώστε το email σας...


back to top