Αθήνα
+25°C
Ηλιοφάνεια

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Σεξ… μετά τη γέννα

Posted by ola-xima  |  No comments


Οι πρώτες εβδομάδες -αν όχι οι πρώτοι μήνες- μετά τη γέννηση του μωρού προκαλούν μια σεξουαλική αμηχανία στους νέους γονείς..

Τόσο ο ρόλος της γυναίκας αλλά και του άνδρα έχει αλλάξει, όμως αυτό δε σημαίνει πως η ερωτική σας ζωή θα είναι ανύπαρκτη.
Μην πελαγώνετε αφού σύμφωνα με τους σεξολόγους υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε ώστε να ανάψει η παλιά φλόγα…
- Συζητήστε με το σύντροφό σας όλους τους φόβους και τους προβληματισμούς σας.
- Αν δεν αισθάνεστε άνετα με το σώμα σας, μπορείτε να ξεκινήσετε ένα απλό πρόγραμμα γυμναστικής στο γυμναστήριο ή ακόμα και στο σπίτι.
- Αν δεν έχετε την επιθυμία να κάνετε σεξ με το σύντροφό σας, προσεγγίστε τον με άλλους τρόπους, δείχνοντάς του τρυφερότητα.
- Επισκεφτείτε το γυναικολόγο σας και συζητήστε το θέμα της αντισύλληψης.
- Μην ξεχνάτε πως και ο σύντροφός σας επηρεάζεται από τη γέννηση του παιδιού. Κάποιοι άντρες αντιμετωπίζουν τον τοκετό ως χαρμόσυνο γεγονός, ενώ άλλοι κυριεύονται από αρνητικά συναισθήματα, ιδιαίτερα αν η γυναίκα κατά τη διάρκεια της γέννας χρειάστηκε κάποια χειρουργική επέμβαση.
- Πειραματιστείτε προσεκτικά, για να ανακαλύψετε με ποιον τρόπο μπορείτε να χαρείτε μαζί με το σύντροφό σας το σεξ.
Να θυμάστε ότι το σεξ βοηθά τη μήτρα να επανέλθει πιο γρήγορα στη φυσιολογική της κατάσταση. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος, αν επιχειρήσετε να κάνετε έρωτα 10 με 14 ημέρες μετά τον τοκετό. Η πρώτη φορά θα είναι ίσως δύσκολη, αλλά αξίζει τον κόπο να την αποτολμήσετε, γιατί έτσι η ερωτική σας ζωή θα αποκατασταθεί γρηγορότερα.

 Πηγη:newsbomb

Kάντε Like στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

1:03 μ.μ. Share:

0 σχόλια:

Λάβετε ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συμπληρώστε το email σας...


back to top