Αθήνα
+25°C
Ηλιοφάνεια

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Η πανσέληνος «τρέλανε» τα πλοία;

Posted by ola-xima  |  No comments


Τα πλοία «τρελάθηκαν» τις προηγούμενες ημέρες και πολλοί κατηγορούν την πανσέληνο που βρέθηκε στην κοντινότερη απόσταση από τη Γη τα τελευταία 19 χρόνια, καθώς συνέπεσε με το φαινόμενο του σεληνιακού περίγειου..

Σε ένα από τα κανάλια με τη μεγαλύτερη κίνηση πλοίων παγκοσμίως, μεταξύ της νήσου Wight και της ακτής του Hampshire στη Βρετανία, πέντε πλοία προσάραξαν μέσα σε λίγες ώρες.
Τα πλοία βγήκαν στις αμμώδεις ακτές, καθώς αυτή η πανσέληνος επηρέασε διαφορετικά την παλίρροια, με το επίπεδο του νερού να βρίσκεται πιο χαμηλά σε σχέση με τις κανονικές συνθήκες.
Ανάμεσα στα προσαραγμένα πλοία ήταν το 2.900 τόνων εμπορικό ‘Paula-C’. Το πλοίο παρέμεινε κολλημένο με το 9μελές του πλήρωμα, μέχρι να ανέβει ξανά η στάθμη της θάλασσας και να μπορέσει να αποπλεύσει.
Μια θαλαμηγός 25 μέτρων έπεσε επίσης «θύμα» της ασυνήθιστης παλίρροιας, καθώς και άλλα τρία πλεούμενα, σύμφωνα με εκπρόσωπο της ακτοφυλακής.
«Ελέγξαμε όλα τα σκάφη, δεν υπήρχαν τραυματισμοί, αλλά τα πληρώματα ήταν έκπληκτα που ξεγελάστηκαν από την παλίρροια με αυτό τον τρόπο. Ρίξτε τα στο φεγγάρι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος.


Αρκετοί πιστεύουν πως η σύμπτωση της πανσέληνου με το σεληνιακό περίγειο ευθύνεται για τον καταστροφικό σεισμό και το φονικό τσουνάμι στην Ιαπωνία. Οι αστρονόμοι, βέβαια, απορρίπτουν αυτούς τους ισχυρισμούς ως «καθαρές ανοησίες».

Πηγη:newsbomb

Kάντε Like στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

8:18 μ.μ. Share:

0 σχόλια:

Λάβετε ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συμπληρώστε το email σας...


back to top