Αθήνα
+25°C
Ηλιοφάνεια

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Κλείνουν επτά στρατόπεδα του Στρατού Ξηράς

Posted by ola-xima  |  No comments


Ο «Καλλικράτης» ντύθηκε και στα… χακί, αφού το ΓΕΣ προτίθεται να προχωρήσει στο «λουκέτο» επτά μεγάλων Κέντρων Εκπαίδευσης του Στρατού Ξηράς, με στόχο την ετήσια εξοικονόμηση 25 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος»..

Τα κέντρα που πρόκειται να κλείσουν, σύμφωνα με τα σχέδια του υπουργείου Άμυνας, είναι: των Διαβιβάσεων (ΚΕΔΒ) στην Καλαμάτα, το Σύνταγμα Ευζώνων στο Μεσολόγγι, του Υγειονομικού στην Άρτα, το 625 Τάγμα Πεζικού στα Ιωάννινα, το Κέντρο Νεοσυλλέκτων στο Παρανέστι Δράμας, το 557 Τάγμα Πεζικού στην Ξάνθη και το Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στο Αργος Ορεστικό.
Τα κέντρα αυτά, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Γενικού Επιτελείου Στρατού κοστίζουν για κάθε ΕΣΣΟ το ποσό των 900.000 ευρώ, ενώ θεωρεί ότι τα άλλα εννέα Κέντρα Εκπαίδευσης μπορούν να δεχθούν τους 15.000 νεοσυλλέκτους ανά περίοδο κατάταξης.
Αυτά είναι: το ΚΕΜΧ (Μηχανικό) στο Ναύπλιο, το ΚΕΤΘ (Τεθωρακισμένα) στον Αυλώνα, το ΚΕΕΔ (Ειδικών Δυνάμεων) στο Μ. Πεύκο, το 6ο και το 11ο Σύνταγμα Πεζικού στην Κόρινθο και την Τρίπολη αντίστοιχα, το ΚΕΠΒ (Πυροβολικού) στη Θήβα, το ΚΕΣΝ (Νοσηλευτικό) στην Καρδίτσα, το Κέντρο Εκπαίδευσης στο Μαυροδένδρι Κοζάνης, το ΚΕΤΧ (Τεχνικό) στην Πάτρα.
Ερωτηματικά υπάρχουν, πάντως, για το τι μέλλει γενέσθαι για τα 17 μικρότερα Κέντρα Εκπαίδευσης που δημιουργήθηκαν μετά το 2004, όπως και για τα μεγάλα Κέντρα Εκπαίδευσης Εφοδιασμού Μεταφορών στη Σπάρτη και Υλικού Πολέμου στη Λαμία.

Πηγή:greek-radar

Kάντε Like στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

1:40 μ.μ. Share:

0 σχόλια:

Λάβετε ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συμπληρώστε το email σας...


back to top