Αθήνα
+25°C
Ηλιοφάνεια

Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011

Για να μη χάνουν τα λαχανικά τη θρεπτική τους αξία

Posted by ola-xima  |  No comments


Διατροφικές συμβουλές για σωστό μαγείρεμα..
Όταν πλένετε τα λαχανικά δε χρειάζεται να τα μουλιάζετε μέσα στο νερό, καθώς χάνονται πολύτιμες υδατοδιαλυτές βιταμίνες που περιέχονται σε αυτά. Προσοχή χρειάζεται ακόμη και στο κόψιμο των λαχανικών. Είναι προτιμότερο να τα κόβετε σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερα κομμάτια και κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος να χρησιμοποιείτε λίγη ποσότητα νερού, ή να τα μαγειρεύετε στον ατμό.

Ο χρόνος μαγειρέματος παίζει σημαντικό ρόλο στο ποσοστό της απώλειας των θρεπτικών συστατικών. Όσο ταχύτερα γίνεται το μαγείρεμα, τόσο το καλύτερο ως προς την θρεπτική αξία. Κλείστε καλά λοιπόν το καπάκι της κατσαρόλας, έτσι ώστε να μειώσετε το χρόνο μαγειρέματος.

Πηγη:newsbeast

Kάντε Like στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

5:08 μ.μ. Share:

0 σχόλια:

Λάβετε ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συμπληρώστε το email σας...


back to top