Αθήνα
+25°C
Ηλιοφάνεια

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Άγχος. Ένας εχθρός για τη γυναίκα!

Posted by ola-xima  |  No comments


Δουλειά, σπίτι, οικογένεια, κοινωνικές υποχρεώσεις πρέπει σε όλα να είναι συνεπείς και άψογες. Πώς γίνονται όμως όλα αυτά χωρίς άγχος;..

Εντελώς διαφορετικά φαίνεται να αντιδρούν και ως προς το άγχος τα δύο φύλα. Συνήθως, το άγχος προέρχεται από τις αυξημένες και απαιτητικές ώρες εργασίας, όμως οι επιπτώσεις του είναι τουλάχιστον ανθυγιεινές κυρίως για τις γυναίκες.Η ερευνητική ομάδα από το πανεπιστήμιο Leeds της Βρετανίας, κατέληξε ότι οι γυναίκες που εργάζονται πολλές ώρες είναι πιο πιθανό σε σχέση με τους άνδρες να καταφύγουν σε κακή διατροφή, υπερβολική κατανάλωση καφεΐνης και κάπνισμα.
Πλησιάζει δεν πλησιάζει καλοκαίρι, όσες από τις γυναίκες εργάζονται πολλές ώρες επιλέγουν, «απαγορευμένες» κατά τα άλλα τροφές, πλούσιες σε λιπαρά και θερμίδες, ξεχνούν το γυμναστήριο εντελώς, αντικαθιστούν το νερό με τους καφέδες και καπνίζουν σα φουγάρα. Όλα αυτά σε μια προσπάθεια να αποφορτιστούν από το πολύ άγχος; Ακριβώς! Και μάλιστα επιβεβαιώνεται και σύμφωνα με το επικεφαλή της έρευνας Dr Daryl O'Connor ο οποίος αναφέρει μεταξύ άλλων: "περιορίζουν την ποσότητα τροφής στα κυρίως γεύματά τους, τρώνε λιγότερα φρούτα και λαχανικά και στρέφονται περισσότερο σε αλμυρά ή γλυκά σνακ με πολλά λιπαρά."
Κι όμως, το γυναικείο φύλο επιβαρύνει ασυναίσθητα πρωτίστως την υγεία του αλλά και τη σωματική του εικόνα δευτερευόντως, καταυτό τον τρόπο. Αντίθετα, στην περίπτωση των ανδρών δεν ισχύει τίποτα από τα παραπάνω. Τόσο άδικο!
Σύμφωνα με τον τους ειδικούς λοιπόν, οι άνδρες είναι λιγότερο πιθανό να επηρεάζονται με τέτοιο τρόπο από επιβαρυμένα ωράρια εργασίας καθώς δεν χρειάζεται να ασχολούνται με πολλά πράγματα παράλληλα όπως οι γυναίκες.
Στην έρευνα μελετήθηκε και το άγχος που προκαλούν περιστατικά μικρής σημασίας τόσο στο εργασιακό περιβάλλον όσο και εκτός, όπως είναι μια διαφωνία με ένα φίλο η συνεργάτη, μια συνάντηση με τον προϊστάμενο, μια επαγγελματική παρουσίαση ή η μη ολοκλήρωση ενός έργου στον προκαθορισμένο χρόνο.
Ο Dr O'Connor συνεχίζει εξηγώντας πως τα άτομα όταν βρίσκονται σε κατάσταση άγχους, βλέπουν περισσότερο «συναισθηματικά» την τροφή. Προσπαθούν να αποφύγουν τα αρνητικά συναισθήματα στρέφοντας την προσοχή τους στο φαγητό."
Τα συμπεράσματα της έρευνας καταλήγουν στα εξής:
Οι άνδρες δεν έχουν πρόβλημα να εργάζονται περισσότερες ώρες γιατί πολύ απλά δεν έχουν κάτι άλλο να κάνουν οπότε δεν αγχώνονται ιδιαίτερα! Ταυτόχρονα, αισθάνονται πιο απαραίτητοι στη δουλειά τους, άρα και πιο σημαντικοί!
Από την άλλη πλευρά, όταν οι γυναίκες εργάζονται πολλές ώρες αγχώνονται περισσότερο γιατί από αυτές απαιτείται όχι μόνο να αποδίδουν στο εργασιακό περιβάλλον, αλλά και στο σπίτι.
Μήπως είναι τελικά το γυναικείο φύλο πιο απαραίτητο;

Πηγη:newsbomb

Kάντε Like στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

8:45 μ.μ. Share:

0 σχόλια:

Λάβετε ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συμπληρώστε το email σας...


back to top