Αθήνα
+25°C
Ηλιοφάνεια

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Επτά θα φεύγουν από το Δημόσιο, ένας θα έρχεται

Posted by ola-xima  |  No comments


Έκτακτα μέτρα-σοκ για εξοικονόμηση άνω των 5 δισεκατομμυρίων ευρώ ετοιμάζεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση τον επόμενο μήνα υπό το φόβο ενός- βέβαιου για πολλούς- εκτροχιασμού του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2011..

Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρεται στο κύριο θέμα του σημερινού "Τύπου της Κυριακής", εξετάζονται ακόμη και μέτρα που θα επιταχύνουν τους ρυθμούς μείωσης του αριθμού των εργαζομένων στο Δημόσιο, καθώς η κυβέρνηση δέχεται ισχυρές πιέσεις από τη Τρόικα για περικοπές θέσεων εργασίας, ακόμη και μέσω απολύσεων.

Ως εκ τούτου, σε μια προσπάθεια να διασφαλιστεί η ομαλή εκτέλεση του Προϋπολογισμού του τρέχοντος έτους, είναι πολύ πιθανό, από το δεύτερο εξάμηνο του 2011, ο κανόνας "1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις" να τροποποιηθεί και να γίνει "1 πρόσληψη για κάθε 7 αποχωρήσεις", με περαιτέρω περιορισμό των προσλήψεων και αύξηση των απολύσεων συμβασιούχων.

Ως εκ τούτου, καθίσταται απίθανη πλέον η απορρόφηση των εργαζομένων που χάνουν τις θέσεις εργασίας τους με μετατάξεις σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, οπότε η λύση των απολύσεων μονίμων υπαλλήλων θα είναι αναπόφευκτη.

Στο ίδιο δημοσίευμα, μάλιστα, τονίζεται ότι θα καταργηθούν και τα υπολείμματα του 13ου και του 14ου μισθού για 700.000 δημόσιους υπαλλήλους, ενώ σύντομα αναμένονται πρόσθετες φοροεπιδρομές και δυσβάσταχτα χαράτσια για τα νοικοκυριά.

Πηγή:sarotiko

Kάντε Like στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

1:07 μ.μ. Share:

0 σχόλια:

Λάβετε ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συμπληρώστε το email σας...


back to top