Αθήνα
+25°C
Ηλιοφάνεια

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Το «ανελέητο» ξυπνητήρι

Posted by ola-xima  |  No comments


Tο πιο… «μοχθηρό» ξυπνητήρι του κόσμου κατασκεύασε μια ομάδα φοιτητών από την Γερμανία..

Το ρολόι, που κάνει την ζωή του κατόχου του «κόλαση», αλλά εξασφαλίζει ότι θα σηκωθεί σίγουρα από το κρεβάτι, παρουσιάστηκε στην έκθεση τεχνολογίας CeBIT στο Ανόβερο της Γερμανίας.

Το «ανελέητο» ξυπνητήρι Το πρωινό ξύπνημα δεν είναι εύκολο για κανέναν.

Ωστόσο, ακόμη και οι φανατικοί «χουζούρηδες» θα βρουν τον… δάσκαλό τους με ένα «έξυπνο» ξυπνητήρι που σχεδίασαν φοιτητές του γερμανικού Πανεπιστημίου Wildau. Απλά επιλέξτε την επιθυμητή ώρα αφύπνισης και… περιμένετε να δράσει το ξυπνητήρι. Στην αρχή, χάρη σε ένα σύστημα επικοινωνίας με το παράθυρο, το ρολόι δίνει εντολή στις κουρτίνες να ανοίξουν.

Μετά από πέντε λεπτά, αν ακόμη δεν έχετε ξυπνήσει, ανάβει ξαφνικά το πορτατίφ του κομοδίνου. Πέντε λεπτά αργότερα, αν επιμένετε να «οχυρώνεστε» κάτω από τα σκεπάσματα, ανοίγει το ραδιόφωνο. Κι αν μετά από όλα αυτά εξακολουθείτε να παραμένετε στο κρεβάτι, αρχίζει να ηχεί ένα ενοχλητικά επίμονο ξυπνητήρι.

Οι «υπναράδες» μπορούν να σταματήσουν αυτή την ανελέητη διαδικασία μόνο αν σηκωθούν και σταθούν όρθιοι επί πέντε δευτερόλεπτα πάνω σε έναν αισθητήρα που είναι τοποθετημένος δίπλα στο κρεβάτι. Όταν το ξυπνητήρι «πειστεί» ότι έχετε σηκωθεί σταματά να ηχεί και, για να σας επιβραβεύσει, θέτει σε λειτουργία την καφετιέρα! Laptop που… σας βλέπει.

Οι εταιρείες Lenovo και Tobii Technologies παρουσίασαν τον πρώτο φορητό υπολογιστή με δυνατότητα ανίχνευσης του βλέμματος. Το laptop εντοπίζει την κατεύθυνση του βλέμματος του χρήστη χάρη σε υπέρυθρες ακτίνες. Δύο κρυφές κάμερες ανιχνεύουν τις κινήσεις των βολβών του ματιού και την αντανάκλαση στον κάθε αμφιβληστροειδή, με αποτέλεσμα ο υπολογιστής να «βλέπει» σε ποιο σημείο της οθόνης κοιτάζει κάθε φορά.

Σύμφωνα με τους κατασκευαστές του, ο χρήστης θα είναι σε θέση να κινεί τον κέρσορα με τα μάτια και ήδη κάποιοι «βλέπουν» σε αυτή την τεχνολογία το μέλλον των ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Οι ταχύτητες του μέλλοντος Η Vodafone παρουσίασε το δίκτυο 4G LTE, στο οποίο τα δεδομένα μεταδίδονται με θεαματικά υψηλή ταχύτητα. «Μπορούμε πλέον να δουλεύουμε με πολύ μεγάλες ταχύτητες.

Εάν σήμερα μιλάμε για 20 Mbit το δευτερόλεπτο, με το LTE υπάρχει η δυνατότητα για 50 Mbit και, προσεχώς, ακόμη μεγαλύτερες ταχύτητες. Δεν θα υπάρχει πια χρόνος αναμονής για να δεις ένα βίντεο στο Ίντερνετ ή να ακούσεις ραδιόφωνο», δήλωσε ο Ντιρκ Έλενμπεκ, εκπρόσωπος της εταιρείας. Ψηφιακός πίνακας Έναν «επαναστατικό» προβολέα για σχολεία παρουσίασε η BenQ.

Οι μαθητές εφοδιάζονται με ένα ψηφιακό στυλό στο οποίο είναι εγκατεστημένη μια κάμερα. Με τον τρόπο αυτό μεταφέρουν εντολές σε έναν λευκό διαδραστικό πίνακα. Έτσι, μπορούν να λύνουν από κοινού ασκήσεις πάνω στον πίνακα, στον οποίον μπορούν ακόμη να εισάγουν φωτογραφίες και βίντεο. info

Η έκθεση ψηφιακής τεχνολογίας CeBIT, στην οποία συμμετέχουν περισσότεροι από 4.200 εκθέτες από 70 χώρες, διοργανώνεται στο Ανόβερο από την 1η έως τις 5 Μαρτίου.

Η CeBIT είναι γνωστή ως η μεγαλύτερη έκθεση προϊόντων ψηφιακής τεχνολογίας και τηλεπικοινωνιών στον κόσμο, ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχει «παραγκωνιστεί», λόγω της κυριαρχίας εξειδικευμένων εκθέσεων για διαφορετικές τεχνολογίες σε διάφορες χώρες.

Πηγη:24wro

Kάντε Like στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

11:36 π.μ. Share:

0 σχόλια:

Λάβετε ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συμπληρώστε το email σας...


back to top