Αθήνα
+25°C
Ηλιοφάνεια

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Τάρτα πορτοκάλι

Posted by ola-xima  |  No comments


Μια δροσερή και νόστιμη πρόταση..


Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτή την πεντανόστιμη και μυρωδάτη τάρτα και αφήστε ευχαριστημένους τους φίλους και την οικογένειά σας!

Για τη βάση
1 δόση ζύµης για γλυκιά τάρτα
2-3 κ.σ. µαρµελάδα πορτοκάλι

Για την κρέµα πορτοκαλιού
4 κρόκους αβγών
½ φλ.τσ. ζάχαρη
4 κ.σ. κορν φλάουρ
250 γραµµ. κρέµα γάλακτος
1 φλ.τσ. χυµό πορτοκάλι φρεσκοστυµµένο
λίγο ξύσµα πορτοκαλιού

Για τη µαρέγκα
4 ασπράδια αβγών
125 γραµµ. ζάχαρη
125 γραµµ. ζάχαρη άχνη κοσκινισµένη

1. Ετοιµάζετε τη βάση της τάρτας σύµφωνα µε τις οδηγίες της βασικής συνταγής (βλ. πίσω) και την προψήνετε για 10-15 λεπτά σε προθερµασµένο φούρνο στους 175°C. Αφήνετε να κρυώσει και την αλείφετε µε τη µαρµελάδα.
2. Χτυπάτε στο µίξερ τους κρόκους µε τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ µέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη. Προσθέτετε την κρέµα γάλακτος και το χυµό πορτοκαλιού και συνεχίζετε το χτύπηµα για λίγο ακόµη.
3. Περιχύνετε την κρέµα πάνω από τη µαρµελάδα και ψήνετε την τάρτα για 20-25 περίπου λεπτά ακόµη, µέχρι να πήξει η κρέµα.
4. Στο µεταξύ χτυπάτε τα ασπράδια µε τη ζάχαρη µέχρι να γίνουν σφιχτή και γυαλιστερή µαρέγκα (να κάνει κορυφές). Σταµατάτε τη λειτουργία του µίξερ και προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη κοσκινισµένη, ανακατεύοντας µε σπάτουλα µέχρι να ενσωµατωθεί.
5. Στρώνετε τη µαρέγκα πάνω από την κρέµα και περνάτε την τάρτα από πολύ δυνατό γκριλ (220°C) µέχρι να κάνει κρούστα. Αφήνετε να κρυώσει και τη βάζετε στο ψυγείο.

Πηγη:newsbeast

Kάντε Like στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

1:26 μ.μ. Share:

0 σχόλια:

Λάβετε ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συμπληρώστε το email σας...


back to top