Αθήνα
+25°C
Ηλιοφάνεια

Σάββατο, 5 Μαρτίου 2011

Τούρκοι αγοράζουν σαν τρελλοί οικόπεδα και σπίτια στην Ελλάδα – Θέλουν ακόμα και νησιά

Posted by ola-xima  |  No comments


Έχουν πολλαπλασιαστεί το τελευταίο καιρό οι αφίξεις στη χώρα μας επιχειρηματιών από την Τουρκία που έχουν βάλει στο στόχαστρο τους ''φιλέτα'' σε τουριστικές περιοχές..


Οι Τούρκοι εκμεταλλεύονται την έλλειψη ρευστού στην αγορά αλλά και το ''κώμα'' στο οποίο βρίσκεται στη χώρα μας η κτηματαγορά και σχεδιάζουν μεγάλες τουριστικές επενδύσεις.
Σύμφωνα με το Capital ένα από τα μεγαλύτερα real estate agencies στην Ελλάδα, η Δανός/ΒΝΡ Paribas Real Estate, υπέγραψε πριν από περίπου ένα μήνα συμφωνία με την τουρκική εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών στα ακίνητα Turyap SA, έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες στην τουρκική και διεθνή κτηματαγορά, με 337 υποκαταστήματα στη γειτονική χώρα, με αντικείμενο την ίδρυση κοινοπραξίας που θα ''χτυπήσει'' χρυσοφόρα ελληνικά ακίνητα που σε λίγο θα βγουν στο σφυρί προς αξιοποίηση.
Απόδειξη της ολόενα και αυξανόμενης τουρκικής ζήτησης για ελληνική γη είναι ότι έχει γεμίσει ο τουρκικός τύπος από καταχωρίσεις ελληνικών μεσιτικών δικτύων για πωλήσεις πολυτελών βιλών και κατοικιών, κυρίως στη Μύκονο τη Ρόδο και την Κρήτη.
Μάλιστα σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Baris Aydin πρόεδρος της Bariskent, μιας από τις μεγαλύτερες τουρκικές εταιρείες στον κλάδο της αγοράς ακινήτων, δήλωσε πολύ πρόσφατα στη Hurriyet ότι ενδιαφέρεται είτε για μακροχρόνιες μισθώσεις ακινήτων είτε ακόμα και για αγορά νησιών.
Πηγή:newsit

Kάντε Like στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

1:09 μ.μ. Share:

0 σχόλια:

Λάβετε ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συμπληρώστε το email σας...


back to top