Αθήνα
+25°C
Ηλιοφάνεια

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

«Επιδημία» απάτης στο facebook

Posted by ola-xima  |  No comments


Με υποτιθέμενες αποκαλύψεις-σοκ για διάσημα πρόσωπα..
Αν χρησιμοποιείτε το facebook, ίσως να έχετε δει τις τελευταίες ημέρες αρκετές δημοσιεύσεις από φίλους σας που ισχυρίζονται ότι έχασαν κάθε σεβασμό για την Emma Watson, τον Justin Bieber ή τη Miley Cyrus όταν είδαν ένα υποτιθέμενο video. Φυσικά, όλα αυτά είναι απλά μια απάτη.

Το σύστημα λειτουργεί ως εξής: Ο χρήστης του facebook βλέπει ένα status update με υποτιθέμενες αποκαλύψεις-σοκ για έναν celebrity. Κάνοντας κλικ στο link, οδηγείται σε σελίδα που ισχυρίζεται ότι είναι το YouTube, αλλά δεν είναι. Εκεί, ενημερώνεται ότι μπορεί να δει το video μόνο αν είναι πάνω από 16 ετών.


Ο πλαστός YouTube player καλύπτεται από ένα κρυφό iFrame. Αν το υποψήφιο θύμα κάνει κλικ, αυτόματα κάνει Like σε μια σελίδα του facebook και δημοσιοποιεί στο προφίλ του το γνωστό post που του κίνησε την περιέργεια. Παράλληλα, εμφανίζεται ένα υποτιθέμενο παράθυρο του facebook, όπου ο χρήστης πρέπει να συμπληρώσει μια έρευνα για να διαπιστωθεί η ηλικία του. Προφανώς, οι απατεώνες κερδίζουν προμήθεια για κάθε έρευνα που συμπληρώνεται.

Αν δείτε ένα τέτοιο post στο facebook, θα πρέπει να το κάνετε report. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν βλέπετε updates που δε θα περιμένατε να δείτε από έναν φίλο σας.

Πηγη:newsbeast

Kάντε Like στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

12:11 μ.μ. Share:

0 σχόλια:

Λάβετε ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συμπληρώστε το email σας...


back to top