Αθήνα
+25°C
Ηλιοφάνεια

Τρίτη, 19 Απριλίου 2011

Τρόμος στο ίντερνετ για 12 διάσημους

Posted by ola-xima  |  No comments


Φτιάχνουν ψεύτικα προφίλ παριστάνοντας διάσημους. Θύματα των χάκερ πασίγνωστος αθλητικός συντάκτης, δύο παρουσιαστές, ηθοποιοί και τραγουδιστές..


Δεν έχει τέλος ο διαδικτυακός εφιάλτης για τους σταρ της ελληνικής showbiz και όχι μόνο. Μέσα σε διάστημα μόλις δύο εβδομάδων έχουν υποβληθεί ήδη δώδεκα καταγγελίες και μηνύσεις κατά αγνώστων στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Εσπρέσο”, οι Έλληνες διάσημοι βλέπουν με τρόμο ότι υπάρχουν ιστοσελίδες με το όνομα τους, χωρίς ποτέ οι ίδιοι να έχουν μπει καν σε τέτοιου είδους ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, γι 'αυτό έχουν προβεί σε καταγγελίες και μηνύσεις για ψεύτικα προφίλ στο Facebook και άλλα site, τα οποία οι ίδιοι αγνοούσαν και τα διαχειρίζονταν άγνωστα προς αυτούς άτομα.
Μέχρι στιγμής, τρεις παρουσιαστές, δύο τραγουδίστριες, ένας ηθοποιός αλλά και γόνοι εύπορων οικογενειών έχουν ζήσει εφιαλτικές στιγμές καθώς εμφανίζονται ιστοσελίδες με τα προσωπικά τους στοιχεία, τα οποία συνοδεύονται από επικριτικά σχόλια για φίλους και γνωστούς, με αποτέλεσμα να δέχονται οργισμένα τηλεφωνήματα από τους ανθρώπους που έχουν προσβληθεί από αυτές τις κακεντρέχειες.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση γνωστού αθλητικού συντάκτη και παρουσιαστή, ο οποίος έπεσε θύμα χάκερ του Facebook που έφτιαξαν προφίλ με τα στοιχεία του. Στη συνέχεια έγραφαν στο δήθεν προφίλ του υβριστικά σχόλια για οπαδούς μεγάλης ομάδας, με αποτέλεσμα ο άνθρωπος να αντιμετωπίσει σοβαρότατα προβλήματα.
Επίσης γνωστή τηλεπαρουσιάστρια είχε και εκείνη την οδυνηρή εμπειρία των “τρομοκρατών” του διαδικτύου. Και σε αυτή την περίπτωση οι δράστες είχαν δημιουργήσει προφίλ με τα στοιχεία της και έγραφαν συκοφαντικά σχόλια για το κοινό που την παρακολουθεί.
Το ίδιο έκαναν και με τραγουδιστές και τραγουδίστριες καθώς και με ηθοποιούς όπου έβριζαν τους θαυμαστές τους.
Ήδη οι περισσότερες από τις ψεύτικες σελίδες έχουν “κατεβεί” έπειτα από τις καταγγελίες που έκανα οι επώνυμοι στους “Ράμπο” του διαδικτύου. Πλέον η έρευνα που έχει ξεκινήσει το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρίσκεται στο στάδιο εντοπισμού των ανθρώπων που έχουν δημιουργήσει όλα αυτά τα προβλήματα.
Πηγή:newsit

Kάντε Like στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

9:54 π.μ. Share:

0 σχόλια:

Λάβετε ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συμπληρώστε το email σας...


back to top