Αθήνα
+25°C
Ηλιοφάνεια

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Αυθαίρετα: θα πληρώσετε αλλά δεν θα το σώσετε!

Posted by ola-xima  |  No comments


- Ρύθμιση-συγχωροχάρτι για κάποια χρόνια
- Καταργείται το πρόστιμο διατήρησης
- Μειώνεται το πρόστιμο ανέγερσης
- Ποιοι θα βγουν ευνοημένοι-ποιοι χάνουν..

Ανάλογα πως “διαβάζει” κανείς τα όσα έγιναν έγιναν χθες, μπορεί και να βρέθηκε (εντός κυβέρνησης) λύση για τα αυθαίρετα.

Παπακωνσταντίνου-Μπιρμπίλη συμφώνησαν σε... ανακωχή και μάλλον περιμένουν προς τα που θα ... γείρει σήμερα στο υπουργικό ο Γ. Παπανδρέου, ποια θα είναι δηλαδή η κατεύθυνση που θα δώσει.

Όλα δείχνουν ότι ο Γ. Παπανδρέου θα ακολουθήσει τη λύση... Σολομώντα!

Με λίγα λόγια και καθώς δεν επιτρέπεται καμία νομιμοποίηση αυθαιρέτων αλλά το κράτος θέλει χρήματα φαίνεται ότι και οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων θα μπουν στην ιδιότυπη ομηρία στην οποία μπήκαν οι ιδιοκτήτες ακινήτων με ημιυπαίθριο.

Θα πληρώσουν δηλαδή στο κράτος για να πάρουν ένα χαρτί που ουσιαστικά θα λέει ότι για μερικά χρόνια δεν θα πάει η μπουλντόζα.

Έτσι και καθώς τα σημερινά πρόστιμα είναι εξοντωτικά και κανείς δεν πάει να πληρώσει θα μειωθούν ώστε οι άνω του ενός εκατομμυρίου “αυθαιρετούχοι” να πεισθούν να πάνε ταμείο...

Το πρόστιμο διατήρησης το οποίο πρέπει να πληρώνει κάθε χρόνο ο ιδιοκτήτης αυθαιρέτου καταργείται.

Το πρόστιμο ανέγερσης που είναι κοντά στο 30% της αντικειμενικής αξίας θα πέσει περίπου στο μισό.

Αυτό το ποσό θα πληρώσει ο ιδιοκτήτης του αυθαιρέτου. Θα προβλέπεται προκαταβολή και αρκετές δόσεις όπως και στην περίπτωση των ημιυπαίθριων.

Ευνοημένοι θα είναι όσοι χρησιμοποιούν το αυθαίρετο ως κύρια κατοικία, εκεί η μείωση του προστίμου θα είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Ωστόσο αυτό θα σημάνει σε μια περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης μια τεράστια αλλαγή στα δεδομένα ολόκληρων περιοχών καθώς τα μέχρι χθες αυθαίρετα με αυτό το προσωρινό συγχωροχάρτι θα πέσουν στην αγορά φέρνοντας τα πάνω κάτω στην αξία των νόμιμων ακινήτων...

Πηγή:newsit

Kάντε Like στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

11:05 π.μ. Share:

0 σχόλια:

Λάβετε ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συμπληρώστε το email σας...


back to top