Αθήνα
+25°C
Ηλιοφάνεια

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Οδηγίες-σοκ της Αστυνομίας προς τους πολίτες

Posted by ola-xima  |  No comments


Συστάσεις αυτοπροστασίας που παραπέμπουν σε άλλες εποχές..


«Μην κυκλοφορείτεμετά τη δύση του ήλιου», κλείστε τις κουρτίνες και όταν «αρχίσουν οι πυροβολισμοί, πέστε στο έδαφος και καλυφθείτε». Οι τρεις αυτές αυστηρές συστάσεις δεν αποτελούν αναβίωση τραυματικών καταστάσεων εποχών αλήστου μνήμης, ούτε περιγράφουν πολεμικές σκηνές χολιγουντιανής παραγωγής.

Πρόκειται για μερικές μόνο από τις οδηγίες που παρέχει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στους Έλληνες και δημοσιεύονται στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», με σκοπό τη διαμόρφωση και εμπέδωση ενός περιβάλλοντος απόλυτης ασφάλειας.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι συνιστούν μια ακόμα απόδειξη της παραδοχής εκ μέρους της Πολιτείας ότι η κατάσταση στον τομέα της δημόσιας ασφάλειας έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και όριο.

Ο «Οδηγός του πολίτη» που φιλοξενείται στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας, λειτουργεί ως εγχειρίδιο αυτοπροστασίας που φιλοδοξεί να δώσει όλα εκείνα τα ψυχικά, σωματικά και κυρίως «επιχειρησιακά» εφόδια στους πολίτες αυτής της χώρας για να αντεπεξέλθουν επιτυχώς στις παρούσες συνθήκες.

Στο πλαίσιο αυτό οι πολίτες καλούνται να επιστρατεύσουν και τις πέντε αισθήσεις τους, καταρχήν για να επιβιώσουν σε ακραίες καταστάσεις φόβου και απειλής, αλλά και σε δεύτερο βαθμό να συμβάλουν από την πλευρά τους στην καταπολέμηση της κλιμακούμενης βίας.

Ενδεικτικά, μερικές από τις συμβουλές είναι:

«Μην επιχειρήσετε ηρωισμούς, γιατί το πιο σημαντικό πράγμα είναι η ζωή σας που οφείλεται να προστατεύσετε στη διάρκεια μιας ληστείας».

«Μην αφήνετε ποτέ τις πόρτες ξεκλείδωτες ή ανοικτές όπως και τα παράθυρα των μπαλκονιών, ακόμα κι όταν κάνει ζέστη».

«Σε περίπτωση απειλής με οποιοδήποτε όπλο, μη διακινδυνεύσεις για τη ζωή ή τη σωματική σου ακεραιότητα, για να διατηρήσεις στην κατοχή σου το κινητό τηλέφωνο».

Πηγη:newsbeast

Kάντε Like στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

11:55 π.μ. Share:

0 σχόλια:

Λάβετε ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συμπληρώστε το email σας...


back to top