Αθήνα
+25°C
Ηλιοφάνεια

Κυριακή, 3 Απριλίου 2011

Οι Έλληνες αγοράζουν με μανία εξοχικά στην Τουρκία

Posted by ola-xima  |  No comments


Στην Ελλάδα πωλήσεις εξοχικών δεν γινονται ούτε για δείγμα λόγω της κρίσης όμως τηυν ίδια στιγμή πολλαπλασιάζονται οι Έλληνες που αγοράζουν σπίτια στη γειτονική χώρα και ιδίως..

..στις περιοχές της Αττάλειας και στην Αλικαρνασσό.

Κατά την τουρκική υπηρεσία κτηματογράφησης την τελευταία τετραετία οι Έλληνες έχουν αποκτήσει 9.954 παραθεριστικές κατοικίες και βρίσκονται στην τρίτη θέση, μετά τους Βρετανούς και τους Γερμανούς.

Σύμφωνα με τον Capital, Οι Έλληνες δεν στρέφονται στην Τουρκία μόνο λόγω των χαμηλότερων τιμών, αλλά κατά βάση επειδή στη γειτονική χώρα τα εξοχικά βρίσκονται σε ολοκληρωμένα οικιστικά συγκροτήματα, που διαθέτουν πολυάριθμες παρεχόμενες υπηρεσίες, έως και ελικοδρόμια.

Η Αττάλεια και η Αλικαρνασσός ξεχωρίζουν καθώς και οι δύο πόλεις διαθέτουν αεροδρόμια και καλή ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα ελληνικά παράλια.

Σήμερα στο κέντρο του τουριστικού θέρετρου της Αλικαρνασσού πολυτελής βίλα πλήρως επιπλωμένη, τριών υπνοδωματίων, που απέχει μόλις μισό χιλιόμετρο από τη θάλασσα, πωλείται προς 127 χιλιάδες ευρώ. Στην Αττάλεια, βίλα με πανοραμική θέα στη θάλασσα και ιδιωτική πισίνα πωλείται περίπου προς 470 χιλιάδες ευρώ.

Σύμφωνα με τη τουρκική νομοθεσία οι Έλληνες, οι Ισραηλινοί και οι Σύριοι υπόκεινται σε αυστηρούς περιορισμούς για την αγορά ακινήτων.

Οι μη Τούρκοι αγοραστές δεν έχουν δικαίωμα να αγοράσουν περισσότερα από 25 στρέμματα ενώ η πώληση κατοικιών κάτω των 150 τετραγωνικών μέτρων σε ιδιώτες δεν υπόκειται σε ΦΠΑ.

 Πηγή:sarotiko

Kάντε Like στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

6:03 μ.μ. Share:

0 σχόλια:

Λάβετε ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συμπληρώστε το email σας...


back to top