Αθήνα
+25°C
Ηλιοφάνεια

Δευτέρα, 4 Απριλίου 2011

Απολυτήριο λυκείου χωρίς πανελλήνιες

Posted by ola-xima  |  No comments


Αφορά τους μαθητές που δε θέλουν να εισαχθούν σε ΑΕΙ-ΤΕΙ..


Όσοι μαθητές δεν επιθυμούν να εισαχθούν σε κάποιο τμήμα ΑΕΙ – ΤΕΙ θα μπορούν να παίρνουν απολυτήριο χωρίς να δώσουν πανελλαδικές, σύμφωνα με μια ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Παιδείας.

Το υπουργείο επαναφέρει την ρύθμιση, βάση της οποίας οι τελειόφοιτοι του Λυκείου που δεν επιθυμούν να πάρουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις, θα μπορούν -συμμετέχοντας μόνο στις ενδοσχολικές εξετάσεις- να πάρουν το απολυτήριο τους, το οποίο θα είναι ισότιμο με εκείνο των μαθητών που θα συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Μέχρι σήμερα για να πάρει κάποιος απολυτήριο Λυκείου έπρεπε να συμμετάσχει, αναγκαστικά, στις πανελλαδικές εξετάσεις, ανεξαρτήτως εάν ενδιαφερόταν να εισαχθεί σε τμήμα της ανώτατης εκπαίδευσης ή όχι.

Με το παλιό σύστημα των «δεσμών» υπήρχε αυτή η δυνατότητα, στη συνέχεια όμως, έπαψε να ισχύει αφού το εξεταστικό σύστημα άλλαξε και δημιουργήθηκαν τα σχολεία επιστημονικών κατευθύνσεων.

Πλέον, με την αλλαγή που ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας, όσοι επιλέξουν να μη δώσουν εξετάσεις, θα μπορούν να το κάνουν μετά, σε όποια άλλη περίοδο επιλέξουν, με το απολυτήριό τους.

Πηγη:newsbeast

Kάντε Like στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

6:05 μ.μ. Share:

0 σχόλια:

Λάβετε ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συμπληρώστε το email σας...


back to top