Αθήνα
+25°C
Ηλιοφάνεια

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Πως να μπλοκάρετε συγκεκριμένες ιστοσελίδες στον υπολογιστή σας (σε όλους τους browsers)

Posted by ola-xima  |  No comments


Το Internet μπορεί να περιλαμβάνει σχεδόν το σύνολο της ανθρώπινης γνώσης, αλλά ταυτόχρονα περιλαμβάνει και άφθονη σαβούρα: διαφημίσεις, ενοχλητικά pop-ups, κακόβουλα sites κλπ. Ευτυχώς, υπάρχει ένας εύκολος..
..και απλός τρόπος να μπλοκάρουμε οτιδήποτε δεν θέλουμε να βλέπουμε στο internet, ανεξάρτητα από το ποιόν browser χρησιμοποιούμε!
Σε όλες τις εκδόσεις των Windows από τα Windows 2000 και μετά υπάρχει ένα αρχείο στο φάκελο System32 ονόματι HOSTS.Αυτό το αρχείο περιέχει την αντιστοίχηση των διευθύνσεων IP στα host names. Όποτε μια <…>  οποιαδήποτε εφαρμογή ζητάει ένα URL, το σύστημα ελέγχει πρώτα το αρχείο HOSTS. Αν βρει σε αυτό μία αντιστοίχηση, δεν συμβουλεύεται καθόλου τον DNS Server, μόνο πηγαίνει κατευθείαν στην συγκεκριμένη IP.
Τι σημαίνει αυτό στην πράξη? Πως αν το αρχείο HOSTS έχει αυτή τη γραμμή
209.85.148.104 www.yahoo.com
όπου η 209.85.148.104 είναι η διεύθυνση ip του www.google.gr, όποτε γράφουμε www.yahoo.com σε οποιονδήποτε browser στο σύστημά μας, εκείνος θα εμφανίζει το www.google.gr. Ουσιαστικά, μέχρι να αλλαχτεί το αρχείο HOSTS, είναι αδύνατον να έχουμε πρόβαση στο yahoo.com, στη θέση του θα βγάζει πάντοτε το google.gr, ανεξαρτήτως του ποιά εφαρμογή (browser, chat client, viruscanner κλπ) προσπαθεί να έχει πρόσβαση σε αυτό.
Τι κάνουμε λοιπόν όταν θέλουμε να μπλοκάρουμε εντελώς μία ιστοσελίδα? Στη θέση του url βάζουμε το 127.0.0.1. Η συγκεκριμένη διεύθυνση IP είναι η διεύθυνση του κάθε υπολογιστή. Άρα, λοιπόν, βάζοντας στο αρχείο HOSTS τη γραμμή
127.0.0.1 www.yahoo.com
ουσιαστικά λέμε στο σύστημα πως το www.yahoo.com βρίσκεται στο δίσκο του υπολογιστή μας (κάτι που προφανώς δεν ισχύει). Οπότε, γράφοντας σε οποιοδήποτε browser το www.yahoo.com, θα μας βγάλει ένα μήνυμα πως δεν μπορεί να συνδεθεί. Πρακτικά, για τον υπολογιστή μας, το yahoo.com δεν υπάρχει.

Πηγή:greek-radar

Kάντε Like στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

11:19 π.μ. Share:

0 σχόλια:

Λάβετε ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συμπληρώστε το email σας...


back to top